Klementinkake


Denne har jeg laget mange ganger, første gang i 2004 ser jeg av notatene i kokeboka, så det begynner å bli en stund siden vi stiftet bekjentskap, denne klementinkaken og jeg. Den holder seg «fersk» i mange dager, utrolig hvor betryggende det kan føles å ha kake lett tilgjengelig over lengre tid.. 😉 For de som ikke tåler hvetemel så kan jeg også nevne at den er glutenfri.
Du synes kanskje det høres rart ut at man bruker hele klementiner her, med skall og alt, men jeg lover deg at det gjør kaken smakfull og utrolig saftig – bare prøv!
Du trenger:
4-5 klementiner (ca 375 g totalvekt)
6 egg
225 g sukker
250 g mandler, malte eller kjørt i food processor
1 ts bakepulver

Ha klementinene i en liten kasserolle, IKKE skrell dem. Fyll på med kaldt vann til de er dekket, så kok opp og la småkoke i 2 timer.
Sett ovnen på 190 C og gjør klar en 22 cm springform (smøres i bunn og på innsider).
Tøm av vannet og la klementinene avkjøles litt. Når de er nok avkjølt til at de kan håndteres: del dem i to og ta vekk eventuelle steiner, ha dem så i en food prosessor og kjør på til du har en jevn orange masse.
Knekk eggene i en bolle, visp dem litt før du blander inn sukker, malte mandler og bakepulver. Tilsett de kokte og moste klementinene og rør til de er helt blandet inn.
Hell røren over i formen og sett i ovnen i ca 1 time. Dekk til med et stykke bakepapir underveis i steketiden dersom overflaten ser faretruende mørk ut.
Servér gjerne med litt crème fraîche og noen friske bær.
(Inspirasjon: How to Eat, Chatto & Windus: 1999.)

3 kommentarer

  1. Den skal eg prøva, alltid kjekt med glutenfrie oppskrifter:)

  2. Her var det mange oppskrifter jeg har lyst til å prøve 🙂 Kjempe fin blogg!

  3. Takk for hyggelige kommentarer, Oddbjørg og Monica 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *