Lun vintersalat med chèvre og vinaigrette


Nå er hverdagen tilbake, men selv om mange har planer om å spise litt sunnere og litt mindre framover så må man jo ha mat. Etter jul og julens måltider blir jeg ofte fysen på krydder og «unorske» smaker, så det kommer nok noen middagsretter inspirert av fjernere strøk her etterhvert. Først ut er det en litt fransk «vintersalat» med chèvre og vinaigrette, den passer fint både som lunch og som middag synes jeg, men hvis du lager den som middag kan man evt. vurdere å plusse litt sprøstekt bacon på ingredienslista.


Du trenger:
(3-4 porsjoner)
4 gulrøtter, grovhakket
2 små epler, kjernen fjernet og skåret i 4 åter
2 pastinakk, grovhakket
2 ss solsikkeolje
salt
1 bakt rødbete (evt. vakuumpakket), skrellet og skåret i tynne skiver
2 håndfuller salatblader
Til moussen: 
100 g myk, hvit geitost, f.eks Snøfrisk
4 ss melk
1, 5 dl kremfløte
Til vinaigretten:
4 ss solsikkeolje
2 ss cidereddik
salt

Sett ovnen på 200 C.
Ha gulrøtter, epler og pastinakk over i en ildfast form, ringle over solsikkeolje og salt litt. Sett i ovnen i ca 30 minutter eller til grønnsakene er møre og gyldne.
I mellomtiden lager du ostemoussen: Rør sammen ost og melk. Pisk kremfløten nokså stiv, bland litt av den med osteblandingen, deretter vend inn resten.
Lag vinaigretten ved å blande sammen olje med eddik og litt salt.
Fordel de ovnsbakte grønnsakene på tallerkener eller på et serveringfat, sammen med salatblader og rødbeteskiver. Ringle over vinaigretten og ha på små klatter av moussen her og der.
Hvis du vil kan du også ha over litt sprøstekt bacon. 
 
 

5 kommentarer

  1. Nam! Dette så supergodt ut, særlig akkurat nå når man føler seg rimelig gusten i kropp og sjel 😉 Hvordan er forresten Paris Kitchen? Er veldig fristet til å kjøpe!

  2. Det ser kjempegodt ut Maria!
    Og godt nytt år! 🙂

  3. Siri – takk for det! Jeg kjøpte boka da den først kom ut på engelsk, og da var jeg nokså henrykt! Har fortsatt mange post-it lapper som stikker ut her og der..;) Jeg kan trygt anbefale den.

    Ina – takk, og godt nytt år til deg også 🙂

  4. Takk for det, Nina 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *