Nutellakake med kanel og hasselnøtter


To sjokoladekaker på rad er ikke hverdagskost her på bloggen.. Men så var det en gang ei lur dame som sa «Too much of a good thing can be wonderful» (Mae West). – Dessuten er det helg igjen 😉
Dette er kaken for alle Nutellafans. Hadde det eksistert en fanklubb så hadde nok jeg vært formann… Ikke akkurat helsekost, jeg vet, men noen ting digger man så hemningsløst at man gir en lang marsj i både helsa og dansehåndtakene der og da. 
Du trenger:
175 g smør, mykt
175 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ss kakaopulver/bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1/2 dl melk
6 ss Nutella (eller et annet hasselnøtt/sjokoladepålegg)
en håndfull hasselnøtter, grovhakket

Sett ovnen på 180 C, gjør klar en 20 cm springform med bakepapir i bunnen og smurt innside.
Ha smør og sukker i en bolle, visp dette godt til det blir lyst og luftig.
Tilsett eggene og visp godt igjen.
Sikt inn hvetemel, bakepulver, kakaopulver og kanel og visp eller rør til alt er blandet inn, så røres melken inn.
Ha ca 2/3 av røren over i formen, noenlunde jevnt lag. Ha spiseskjeene med Nutella her og der, bruk så enden på skjeen nedi formen for å blande det litt inn, eller lage et litt «marmorert» mønster.
Ha i resten av røra og jevn til overflaten, dryss over nøttene.
Sett i midten av ovnen i ca 50 minutter. Hvis den blir faretruende mørk underveis, legg et stykke bakepapir over den i resten av steketiden.
La kaken stå på en rist i formen sin i 10 minutter før du tar den ut for å avkjøles helt.
Smaker nydelig med en kule vaniljeis ved siden av, eller evt en klatt crème fraîche irørt litt vaniljeekstrakt.
God helg!
 

1 kommentar

  1. Nam! Elsker nutella, så da må dette være en perfekt kake for meg 😀

    Thea

Legg igjen en kommentar til Anonymous Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *