Du trenger:
(4 runde brød)
-5 dl melk, lunken/fingervarm
-50g smør, veldig mykt (evt. kjør det i microovnen noen sekunder)
-50g fersk gjær eller en pose tørrgjær
-3 ss lys sirup (eller bruk flytende honning om du vil)
-1 ts salt
-valgfritt: 2 ts fenikkelfrø og 2 ts anisfrø
-ca 750g (ca 1,3 liter) Rågsikt (eller bruk hvetemel og siktet rugmel i forholdet 3:2)
Ha den lunkne melken i en stor bolle og rør ut gjæren. Ha i smør, sirup, salt og evt. krydder.
Mål opp melet (bland de to typene dersom du ikke har Rågsikt), tilsett melet men hold igjen 1-2 dl til utbakingen senere.
Kna deigen godt, 5-6 minutter for hånd eller 3 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Form deigen til en ball og legg den tilbake i bollen. |
Hei Maria
Flott oppskrift, skal prøves i dag. Jeg kjøper Santa Marias brødkrydder i pose. 1 ss til 1/2 liter deigvæske, helt genialt for oss som liker svensk smak på brødet. Det smaker best med salt pålegg eller ost, synes jeg. «Frøktelig» godt med ost ved siden av suppe!
Hilsen Anne
Hei Anne, så hyggelig at du skal prøve den allerede i dag, håper du blir fornøyd med resultatet! Den «svenske» smaken er nydelig synes jeg 🙂
Maria
De så utrolig gode ut!
Takk for oppskrift, den skal jeg prøve en dag!
Her på bloggen din var det mange oppskrifter jeg har lyst til å prøve!
Marsmallows `ene blir nok noe av det første:)
Takk for det, Eldhuset 🙂 Håper du finner flere idéer her 🙂
DESSE brøda vil eg baka! Takk for oppskrift 🙂
Siri
Vel bekomme, Siri 😉