Pasta med pesto fra Trapani

 

Det finnes mange versjoner av «pesto alla tripanese», altså pesto fra Tripani på Sicilia, men versjonen jeg fant i boka Nigellissima overgikk alle forventninger. Oppskriften under er litt justert, og den er nok ikke 100% autentisk, men til tross for sitt beskjedne utseende så er dette en pastarett med massevis av smak.
Hvis du absolutt ikke vil bruke ansjos så kan den erstattes med et par spiseskjeer nyrevet Pecorino (eller Parmesan), men jeg lover deg at denne retten smaker ikke av ansjos! Den lille fisken gir istedet en fyldig, salt dybde til sausen. Dette er altså et kjapt laget hverdagsmåltid med masse smak, men med lite oppvask 🙂


Du trenger:
(ca 4 porsjoner)
400g fusilli eller annen pasta
salt
200g cherrytomater
3-4 ansjosfilet’er
liten håndfull rosiner
1 stort fedd hvitløk
2 ss kapers
liten håndfull mandler
1/2 dl olivenolje (extra virgin)
en håndfull basilikumblader

Sett en stor kjele med vann til koking, og kok pasta etter instruksjonene på pakken. Test den gjerne et par minutter før anbefalt koketid da jeg ofte synes pasta blir for overkokt og «slapp».
Mens pastaen koker: ha resten av ingrediensene (minus basilikum) i en food processor og kjør den til du har en knudrete masse (altså ikke kjør helt til alt blir heeelt glatt). Hell i et par spiseskjeer med vannet fra pastaen som koker og kjør litt til.
Hell av pastavannet (spar litt av det!) og bland pasta med pestoen rett fra food processoren. Dersom det fortsatt er litt tørt så bland inn litt mer av det stivelsesrike pastavannet, dette gjør at sausen henger seg bedre på pastaen.
Ha på basilikumblader og servér 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *