Cookies med quinoa og sjokoladebiter


Disse cookies’ene er kjempesprø og gode, og dessuten glutenfri for dem så må tenke på slikt. Quinoa er en proteinrik, korn-aktig vekst som kan spises til mat som alternativ til ris eller pasta, «kornene» minner kanskje litt om frø og de har en god nøtteaktig smak. Jeg brukte svart quinoa her, men du kan like gjerne bruke den lyse varianten.
Du trenger:
50 g quinoa
50 g maismel
100 g rismel
125 g lyst, brunt sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
3/4 dl solsikkeolje
4 ss honning (den flytende typen)
1 egg
4 ss vann
100 g sjokolade i biter
Sett ovnen på 180 C, gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Bland sammen quinoa, maismel, rismel, sukker, bakepulver, natron, kanel og vaniljesukker i en bolle.
Mål opp olje i en mugge el.l. og rør inn honning, egg og vann.
Tøm oljeblandingen over i bollen med de tørre ingrediensene og rør til alt er blandet. Settes i kjøleskapet i en halvtimes tid.

Bruk to spiseskjeer og lag runde klatter med røre på brettene, husk å la det være godt mellomrom mellom dem; de flyter endel utover. Fordel sjokoladebiter over.
Stekes i ovnen i ca 12-15 minutter til de begynner å få litt ekstra farge.
La cookies’ene avkjøles på brettene noen minutter før du bruker stekespaden og flytter dem over til en rist for videre avkjøling.
Oppbevares i en tett boks opp til en uke, alternativt kan du legge dem i fryseren hvor de holder seg i flere måneder.

4 kommentarer

  1. Mmm…desse såg herlege ut, Maria:o)
    Litt tidleg, men ønsker deg likevel ei god helg.
    Klem

  2. Takk for det, Line, håper du også får en god helg 🙂
    Maria

  3. Hei

    Kanskje et dumt spørsmål – men- kokte du quinoaen før du brukte den eller skyllet du den bare?

    Du har en blogg jeg kan like!

  4. Hei Kirsti, slett ikke et dumt spørsmål! Jeg koker den ikke først, bare skyller. De gjør at cookies’ene blir skikkelig sprø og gode 🙂 Quinoafrøene blir ikke fullt så harde som i rå tilstand, de blir jo også littegrann «kokt» inne i deigen i ovnen 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *