Salmalaks med hummus og salat

Vi er noen skikkelige lakseelskere så dermed blir det lakseretter her med jevne mellomrom… Denne retten ble til etter «man-taver-hva-man-haver-metodikken», men når det er sagt så er det ikke hver dag jeg tilfeldigvis har Salma i kjøleskapet. Kikerter på boks er derimot en av ingrediensene jeg alltid har i skapet, de er så anvendelige og lettvinte å ha for hånden.
Du trenger:
(2 porsjoner)
2 laksefilet uten skinn og bein, ca 125 g per person
olivenolje
salt og pepper
1 boks kikerter
1-2 hvitløksfedd, presset
saft fra 1/2 sitron (kanskje vil du bruke hele)
1-2 ss tahini (puré laget av sesamfrø, fåes i innvandrerforretninger. Kan evt utelates)
1 ts malt spisskummen
litt chillipulver (valgfritt)
salat

Lag hummus først: hell av kikertene og skyll i en sil eller dørslag. Ha dem over i en food processor sammen med hvitløk, saft fra 1/2 sitron og tahini. Kjør maskinen til alt er most, hvor finmost du vil ha den er en smakssak. Ha i spisskummen og chillipulver, smak til med salt og evt. mer sitronsaft.
Rør inn litt olivenolje slik at hummusen får en fin konsistens.
Stek laksefilet i litt olivenolje. Stekingen er også litt avhengig av smak og behag, men selv liker jeg at den er mørkere rosa inni istedet for helt gjennomstekt. Salte og pepre.
Legg noen salatblader utover to tallerkner, fordel hummus over, og legg den stekte laksefilet’en på toppen. Det var det! Bon apétit 🙂

2 kommentarer

  1. Nam! Så kjempegodt ut! Har noen åpnede kikertbokser i kjøleskapet – kanskje det blir den samme retten her?

  2. Hva ble det av kikertene, Ina? Håper du får en fin uke 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *