30-dagers muffins

Merkelig tittel syns du kanskje, men disse muffinsene heter ikke 30-dagers muffins uten grunn. Røra kan nemlig stå i kjøleskapet i en måned før den blir dårlig! Perfekt å ha stående over helgen i hvertfall, når du muligens har litt lengre tid om morgenen. Sett på ovnen når du våkner, sett inn ønsket antall muffins etter at du er ute av dusjen, et drøyt kvarter etterpå har du herlige, duftende frokostmuffins. Jeg syns disse passer godt til frokost- eller brunchbuffet også, eller når man har overnattingsgjester man vil tilby noe mer enn brødskiver.
Du trenger:
(ca 12 muffins)

3 egg
200 g sukker
5 dl melk
1 1/2 dl solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt
300 g hvetemel
1/2 ts salt
2 ts natron
150 g sammalt hvete, fin
25 g kruskakli eller knuste bran flakes
evt. gresskarkjerner

Gjør klar det antall muffinsformer eller andre papirformer som du trenger (max 12-14 stk). (De firkantede på bildet kjøpte jeg hos Åhlens.)
Visp egg og sukker sammen i en bolle, tilsett melk, olje og vaniljeekstrakt og bland godt.
Sikt inn hvetemel, salt, natron og fin sammalt hvete. Ha deretter i kli eller knuste bran flakes og rør alt til det er blandet, men ikke rør mer enn nødvendig. 
Da er røren ferdig. Dekk bollen til med plast og sett den i kjøleskapet om du ikke skal bruke den med en gang, eller fordel røre i formene (ca 2/3 opp kanten). Stekes i ovnen på 180 C i ca 18-20 minutter. Avkjøles på rist.
Variasjon: tilsett i røra f.eks et par håndfuller gresskarfrø (som jeg gjorde her), grovhakkede nøtter og/eller små eplebiter. Eller hvorfor ikke blåbær eller jordbær i biter? (Men husk at du må vente til du skal steke muffinsene dersom du skal bruke fersk frukt eller bær.)
Enjoy!

(NB: hvis du lar røra stå i kjøleskapet noen dager kan det trenges å få rørt inn en skvett melk før steking, den blir endel fastere hvis den blir stående.)
(Inspirasjon: Rachel Allens flotte bok Bake, men oppskriften er endret litt.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *