Yoghurtbeger-kake

Et litt rart navn syns du kanskje, men navnet har den fått av en grunn. Ikke overraskende har oppskriften innholdet av et yoghurtbeger i seg, men resten av ingrediensene kan måles opp ved hjelp av det tomme yoghurtbegeret (bortsett fra et par småting, da). Man trenger ingen vekt eller desilitermål, så den er super å lage sammen med barna 🙂
Jeg har lest om kaken i flere kokebøker, og det ser ut til at både italienerne og franskmennene har en tradisjon på denne. Enhver husmor i Italia/Frankrike har hver sin variant av oppskriften, osv. Uansett opphav; den er enkel å lage og enkel å spise, også er den veldig, veldig god 🙂
Du trenger:
3 medium egg
125 g yoghurt (1 lite beger)
2 x beger sukker
1 x beger solsikkeolje 

noen dråper vaniljeekstrakt
finrevet skall av 1/2 sitron
2 x beger hvetemel
1 x beger potetmel
litt melis, til servering

Skill eggene og ha plommene i en bolle, hvitene i en annen.
Pisk hvitene til de er stive, sett til side mens du fortsetter med resten.
Ha yoghurten over i bollen sammen med eggeplommene, så måler du opp to begre med sukker ved å bruke det tomme yoghurtbegeret. Visp dette til det blir lett og luftig.
Fyll opp begeret med oljen nå, og tilsett dette gradvis til eggeplomme-blandingen mens du visper. Visp inn vanilje og sitronskall.
Mål opp to begre med hvetemel og ett beger potetmel, bruk en slikkepott til å røre dette inn.
Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene.
Tøm røren over i en smurt form, enten en ringform eller en vanlig springform (ca 20-22 cm i diameter).

Sett formen i ovnen i ca 30 minutter, sjekk med en tannpirker el.l. Det skal ikke ha rå røre på seg etter at du har stukket den inn midt i kaken.
La kaken avkjøles litt før du tar den ut av formen, da går den ikke så lett i stykker på veien ut..
Avkjøles videre på rist.
Dryss over litt melis om du vil, skjær i biter og servér gjerne med en kopp espresso.. mmmm!

Write a comment

Your email address will not be published.