Kylling med hvite bønner i ruccolapesto


Rask og enkel hverdagsmiddag, og jammen er den ikke så verst sunn heller. Ruccolapestoen kan du gjerne lage dagen i forveien, så har du én mindre ting å gjøre når du kommer hjem skrubbsulten etter en lang dag på jobb. Oppbevar den i kjøleskapet i en tett boks eller i en skål med plastfolie over.
Klar-ferdig-kok 🙂

Du trenger:
(2 personer)
2 kyllingbryst
olivenolje
1 boks (400g) hvite bønner, cannelini, favabønner el.l, skyllet og avrent
1/2 dl kylling- eller grønnsakskraft
50 g ruccola
liten håndfull bladpersille
1 lite fedd hvitløk, presset
ca 20g Parmesan

Ha litt olivenolje i en stekepanne og sett på medium varme, stek kyllingbrystene til de er gjennomstekte – ca 15-20 minutter, avhengig av størrelsen (8-10 på hver side). Hvis du vil at det skal gå litt kjappere så del filet’ene i to horisontalt slik at du får to tynne skiver, da stekes de mye raskere. Salte og pepre.
Mens kjøttet steker: ha de avrente bønnene over i en liten stekepanne eller kasserolle og tøm over kraften. Varm dem opp i noen minutter, eller til det ikke er så mye igjen av kraften.
Ha ruccola, persille, hvitløk og ca 2-3 ss olivenolje i en food processor eller blender og kjør motoren til du har en slags grønn pesto. Rør inn Parmesan, salte og pepre litt. Bland pestoen inn i bønnene.
Servér de stekte kyllingfiletene sammen med varme, smakfulle bønner 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *