![]() |
Dronningen av raske hverdagsmiddager er ute med ny bok, og en drøy uke etter lanseringen har jeg prøvd flere av oppskriftene – blant annet denne pastaretten som er full av smak. Det er kanskje ikke så orginalt å digge Nigella Lawson, men det var hun som for 10-12 år siden kick-startet min interesse for mat, så jeg kommer til å forbli lojal der!
Hennes siste bok heter Nigellissima – Instant Italian inspiration, og som tittelen forklarer så er det Italia som står i fokus denne gangen. Hele første kapittel er viet til pasta, og her finnes det mange herlige varianter som ikke tar mer tid å lage enn det tar pastaen å koke. Perfekt til de dagene man kommer skrapsulten hjem fra jobb og ungene har lavt blodsukker og trenger middag på bordet pronto.
(Oppskriften under er noe justert fra boka.) |
![]() |
Å så artig at du skulle skrive om Nigella akkurat i dag. Jeg satt å surfet på BBC iPlayer i går kveld og kom over første episode av Nigellissima. Hurra! Da lagde hun sjokolade-cheesecake, pommes frites fra Toscana og meatzza. Eggs in purgatory skal jeg lage i morgen kveld!
Takk for oppskriften her, og så lurte jeg på oppskriften på clafoutis – går det an å bruke annen frukt/bær en moreller tror du?
Ha en fin dag videre.
Klem 🙂
Hei! Jeg kom også over første episode på nettet og koste meg glugg med å se Nigella i Italia 🙂 Har kjøpt Nutella så tror det blir den ostekaka her i helgen 😉
Ang. clafoutis så kan man bruke de fleste typer frukt og bær, bare de ikke er for «vassne», da blir røra våt og ikke god. Bjørnebær er f.eks helt nydelig i clafoutis.. Mmm