Yoghurt med vanilje, svisker og müsli

Føler du for å variere frokosten litt? Her er et forslag som er både sunt og godt, dessuten kan det meste forberedes kvelden før dersom du har travle morgener. Lag sviskepuréen i forveien og oppbevar den i en tett boks eller i en skål med plastfolie over, så er det bare å blande den inn i et beger med yogurt og drysse over müsli og nøtter mens du gnir morgensøvnen ut av øynene… 😉
– Eventuelt kan dette bli en sunn dessert!
Du trenger:
(ca 4-5 porsjoner)
75 g svisker (uten stein)
litt vann
ca 5 dl vaniljeyoghurt (eller naturell, tilsett da litt vaniljesukker eller -ekstrakt)
noen håndfuller müsli
noen hakkede mandler
frukt i biter eller friske bær (om du vil)

Ha sviskene i en food processor sammen med litt vann (start med 5-6 ss) og kjør maskinen til du har en puré. Kanskje trenger du litt mer vann.
Bland forsiktig sviskeblandingen med yoghurten slik at yoghurten ser litt marmorert ut. (Ergo ikke bland dem helt.) Fordel dette i 4-5 skåler og dryss over litt müsli og hakkede nøtter, og gjerne litt oppskåret frukt eller friske bær.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *