Spaghetti med squash, mozzarella og basilikum

Som mange sikkert har skjønt så er pasta en gjenganger her i heimen. Grunnene til det er flere: ungene elsker pasta, den er rask å koke, og i tillegg kan den forvandles til en endeløs rekke av enkle middagsretter. Man trenger heller ikke alltid kjøtt for å lage et smakfullt måltid, sleng deg på «Kjøttfri Mandag»-bølgen og lag vegetarisk middag en dag i uken – bra for både helsa og miljøet!
(Jeg har ikke angitt mengder i denne oppskriften, rett og slett fordi det er en smakssak og det kommer også an på appetitten. Men til meg og mannen kokte jeg 225g pasta og brukte 1/2 stor squash, en stor mozzarella-kule og en god håndfull hasselnøtter.)
Du trenger:
pasta/spaghetti
olivenolje
squash
sitronsaft
basilikumblader
mozzarella
ristede hasselnøtter (i ovn eller i tørr stekepanne)
salt og pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha litt olivenolje i en stekepanne, stek skiver av squash til de blir gyllenbrune.
Ha squash oppi sammen med den avrente pastaen, salte og pepre, tilsett så en skvett sitronsaft, mozzarella i biter, basilikum, ristede hasselnøtter og bland sammen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *