Ripsgranita


Som lita jente vokste jeg opp på Nesna på Helgelandskysten, og derfra minnes jeg frodige, knallrøde ripsbusker i hagen. Bærene spiste vi til dessert akkurat som de var, men med en stor dam av vaniljesaus rundt 😛  
Min lille ripsbusk som jeg kjøpte på Plantasjen for et par år siden har ikke akkurat forsynt meg med mengder av rips, årets innhøsting fikk plass i to små barnehender. Heldigvis har jeg en gavmild svigermor som mer enn gjerne donerer rips.
Denne desserten har sitt opphav i Italia; granita er en isvariant som kanskje minner litt om sorbét, men med en grovere og mer «krystallisert» konsistens. Herlig forfriskende!

Du trenger:
(ca 6 porsjoner)
300 g rips, renset
4 dl vann
150 g sukker
juice av 1/2 sitron
evt. litt mynte, til servering

Ha rips i en blender eller food processor og kjør på til de er blitt til en slags puré.
Ha vann, sukker og sitronjuice i en kasserolle og varm opp til sukkeret er løst opp.


Bland ripspuréen og sukkervannet og press dette gjennom en sil og oppi en plastboks. Sett på lokk og plassér boksen i fryseren i 2-3 timer eller til blandingen er nokså fast.
Bruk en gaffel og skrap opp slik at du lager fine «iskrystaller». Sett i fryseren igjen i et par timer til eller til ripsgranitaen er nokså frossen.

Serveres gjerne med litt mynte som pynt, det er også veldig godt med en søt kjeks ved siden av 🙂

4 kommentarer

  1. Mmm! Så og hørtes veldig godt ut. Kanskje jeg må snakke med min svigermor om bær… 😀

  2. Ja det gjør i hvertfall jeg… 😉

  3. jeg tenker dette er søtt og syrlig må samme tid, ser skikelig innbydene ut:)
    Gøy å følge deg.
    Klem
    Liza

  4. Takk for det, Liza 🙂
    Det er, som du sier, både søtt og syrlig på samme tid. Perfekt etter en litt kraftig middag 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *