Biscotti di Prato

Biscotti er perfekt å dyppe i en kopp sterk kaffe eller et glass dessertvin, f.eks Vin Santo eller Marsala. Denne oppskriften på biscotti di Prato har en vag smak av vanilje og appelsin som gjør dem ekstra gode, spør du meg. 
«Biscotti» er flertallsformen av «biscotto», og ordet kommer fra latin og betyr «bakt/stekt to ganger». Grunnen til at dette ble gjort før i tiden var for å tørke ut kjeksene og dermed forlenge holdbarheten, og disse holder seg i en tett boks i en liten evighet. Kjekt å ha for hånden hvis man vil ha et lite innslag av søtt etter middag 🙂
Du trenger:
100 g skåldede mandler
75 g pinjekjerner
1/2 vaniljestang
200 g hvetemel
200 g sukker
revet skall fra 1 appelsin
1/2 ts bakepulver
en klype salt
2 egg

Sett ovnen på 175 C.
Rist mandlene i ovnen til de får litt farge, ca 5-7 minutter.
Grovhakk mandler og pinjekjerner, del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Bland hakkende mandler, pinjekjerner, vaniljefrø, mel, sukker, appelsinskall, bakepulver og salt i en bolle. Knekk i eggene og kna alt sammen til en deig.
Form deigen til 2 «pølser», legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca 25 minutter. 
Skru ned temperaturen til 120 C.
Del «pølsene» på skrått i 1 cm tykke skiver, du trenger en skarp kniv til dette. Legg skivene utover på stekebrettet igjen, sett dem så i ovnen for å tørke ut – ca 30-40 minutter.
Oppskriften er hentet fra Leila Lindholms bok «A Piece of Cake».)

2 kommentarer

  1. Vi liker veldig godt biscotti her hos oss, så denne skal jeg prøve. Hjertelig takk for oppskrift, og super blogg 🙂
    Klem, og god helg 🙂

  2. Takk for hyggelig kommentar, og god helg til deg også 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *