Chocolate Chip Semifreddo

Hvis du ikke har en iskremmaskin så er semifreddo tingen for deg. Du trenger riktignok tre boller for å lage denne, men du trenger bare noen få ingredienser for å lage en nydelig dessert. Semifreddo er italiensk for «halvkald», og beskriver desserten godt siden den kjennes mindre frossen ut enn is. Faktisk smaker semifreddo omtrent som en blanding av iskake og mousse. What’s not to like 😉

If you don’t have an ice cream machine semifreddo is your thing. You will need three bowls to make this one, but you’ll only need a few ingredients to make a fabulous dessert. Semifreddo is Italian for «half cold» and it describes the dessert quite well; it’s not as icy frozen as ice cream. I think semifreddo resembles a mixture between an ice cream cake and a mousse. What’s not to like 😉
Du trenger:
2 egg, skilt i plomme og hvite
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt (eller essens)
150 g mørk sjokolade, hakket
sjokoladesaus (valgfritt)
en brødform (ca 1 liter)
plastfolie

Kle innsiden av formen med plastfolie, bruk store «ark» slik at noe henger over kanten på utsiden.
Pisk eggeplommene med sukkeret til blandingen blir lys og luftig.
Pisk kremfløten og vanilje (i en annen bolle) til den er lettpisket.
I en tredje bolle, som må være heeelt ren, pisk eggehvitene til du kan holde bollen opp-ned uten at de renner ut.
Vend den piskede fløten inn i eggeplomme- og sukkerblandingen, deretter vendes eggehvitene forsiktig inn.
Strø ca en tredel av sjokoladen i bunnen av formen. Tøm over halvparten av semifreddoblandingen, dryss deretter over en tredel til med sjokolade. Til slutt tømmer du i resten av semifreddoblandingen og drysser over resten av sjokoladen. «Brett» de overhengende sidene med plastfolie over slik at overflaten blir helt dekket/pakket inn.
Sett formen i fryseboksen i minst 6 timer, eller til du skal servere.
(forts. under)


You’ll need:
2 eggs, separated
100 g sugar
300 ml double cream
1 tsp vanilla extract
150 grams dark chocolate, chopped
chocolate sauce (optional)
loaf tin (2 lb)
cling film

Line the base and sides of the tin with cling film, leaving the excess hanging out over the edges.
Whisk the egg yolks with the sugar until pale and fluffy.
In a second bowl, whip the cream with the vanilla until it forms soft peaks.
In another (very clean) bowl, whisk the egg whites until they form stiff peaks.
Gently fold the whipped cream into the egg yolk/sugar mixture and then carefully fold in the egg whites.
Sprinkle a third of the chopped chocolate into the base of the tin, then pour half of the semifreddo mixture over the chocolate. Sprinkle over another third of the chocolate followed by the rest of the semifreddo mixture and top with the last third of chocolate. Cover with the excess hanging cling film and freeze for at least 6 hours or until serving.

Når du skal servere: ta den forsiktig ut av formen og legg den på et fat med bunnen opp. Ta av plastfolien, skjær i skiver og servér med sjokoladesaus om du vil. Og/eller kanskje noen sommerfriske bær… 🙂

When you’re about to serve the semifreddo, carefully remove from the tin, turning it upside down onto a plate. Remove the cling film, cut into slices and serve with chocolate sauce, and/or some fresh summer berries, if you like 🙂

4 kommentarer

  1. Denne så godt ut!
    Har anbefalt deg på bloggen min, håper det er greit:)

  2. Hei Helene, takk for det 🙂 Alltid hyggelig å bli anbefalt 🙂 😉

  3. Denne har jeg laget i helgen og den falt i smak hos både store og små. Enkelt å lage var den også. 🙂 Linket til siden din på bloggen min, så du må gjerne ta en titt inn til meg også. elisabethtorp.wordpress.com

  4. Hei Elisabeth, takk for link og hyggelige ord 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *