Honeycomb

Jeg elsker Crunchie bars, men siden de ikke er å få kjøpt i Norge så må jeg improvisere litt. Dette er så nært jeg kan komme orginalen, og for å være ærlig så er de like gode. Du trenger ikke å dyppe dem i sjokolade, de er gode som de er med en kopp kaffe etter middag, eller knus dem i småbiter og dryss over iskrem…


I love Crunchie bars, but they aren’t available in Norway so I have to improvise. This is as close I can get, and I have to say they’re just as good as the shop bought variety. You don’t have to dip them in chocolate, they’re good just as they are with coffee after dinner, or crushed and sprinkled over ice cream…
Du trenger:
100 g sukker
4 ss lys sirup
1 1/2 ts natron
(en liten brødform med et ark bakepapir inni)
100 g sjokolade, smeltet (valgfritt)


Ha sukker og sirup i en kasserolle og rør litt. Sett den på plata og varm opp til blandingen smelter, deretter kok til massen har fått en farge omtrent som lønnesirup. Husk å ikke rør noe som helst etter at kasserollen har blitt satt på plata!
Ta kjelen av varmen og visp inn natron. Volumet vil øke betraktelig og fargen vil lysne til en lys, gyllen farge. Tøm over i den bakepapirkledde brødformen med én gang og la det stivne. Løft honeycomb’en ut av formen og over på en skjærefjøl. 
Bruk en skarp kniv og kjær i splinter eller biter. (Du kan evt. slå på den med noe hardt for å bryte den i biter..)
Hvis du vil kan du nå dyppe bitene i smeltet sjokolade, legg i dem da i så fall på litt bakepapir og avkjøl til sjokoladen er stivnet.
Oppbevar honeycomb’en i en lufttett boks, helst et kjølig sted.
You’ll need:
100 g sugar
4 tbsp golden syrup
1 1/2 tsp bicarbonate of soda
(loaf tin lined with baking paper)
100 grams chocolate, melted (optional)


Put the sugar and syrup into a pan and stir a little to mix. Place the pan on the heat and let the mixture melt, then boil until the mass has the colour of maple syrup. Do not stir after placing the pan on the heat! 
Take the pan off the heat and whisk in the bicarbonate of soda. The volume will increase and it will turn into a pale golden colour. Immediately pour into the lined loaf tin and leave until set.
Lift the honeycomb out of the tin and onto a chopping board.
Using a sharp knife, chop into splinters or pieces. (You could also just bash at it to break it up.)
Dip the splinters into the melted chocolate, if you like, and place on a sheets of baking paper. Chill.
Store the honeycomb in an airtight tin, preferably in a cool place.
(Inspiration: Nigella Express, Chatto & Windus 2007.)

7 kommentarer

 1. Anonymous

  Endelig noen som har oppskriften på disse! Få forstår hva jeg mener når jeg skal forklare dem. Takk 🙂

 2. Nettopp!! Vi har ikke noe som ligner her engang, så da er det vanskelig å forklare! Heldigvis er disse kjempeenkle å lage, men også totalt avhengighetsdannende…

 3. Åh! Dette skal prøves!! Skulle ønske det var mer Cadbury produkter å få tak i her…

 4. «Godteland» på kjøpesenteret på Moa Ålesund importerer dei no, i små og store størrelsar 🙂

 5. Kristin – helt enig; Freia og Nidar har jo nesten monopol på sjokolade..

  Super Pony – håper flere begynner å ta dem inn 🙂

 6. Hei! Så genialt at det er mulig å lage dem! Jeg har et spørsmål da.. min ble mye mørkere enn din, har du noe tips? Den fikk oxo en litt mørkere smak..litt knekksmak.. kokte det for lenge? Hvor lenge kokte du din? Den ble heller ikke like porøs/luftig.. litt kompakt.

 7. Hei Anita, det kan høres ut som du kokte den litt lenger før du hadde i natron, da blir den fort mørkere og mer «brent» i smaken. Når det gjelder porøsiteten så kan det hende at du rørte for mye i den etter at natron ble tilsatt; bare rør det raskt inn og hell over i formen med én gang.
  Som alle andre oppskrifter med koking av sukker så trengs det ofte noen prøvinger, håper du prøver igjen 🙂
  Maria 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *