Glasert laks med mynte- og agurkris(Glazed salmon w/ cucumber and mint rice)

Rask, enkel og lett middag som passer godt for denne årstiden. Denne retten gjør at du slipper å kaste bort tid på kjøkkenet når du helst vil tilbringe tiden utendørs 🙂

Quick, easy and light dinner for summer. If you’d rather spend your time outdoors these days, this meal won’t keep you in the kitchen for too long 🙂



Du trenger:

(til 2 personer, men oppskriften kan lett dobles)
1 1/2 ss soyasaus
1 1/2 ss honning (helst den rennende typen)
1 1/2 ss risvin eddik
2 laksefiletbiter, ca 125 g hver
100-150 g basmatiris
olje, til steking
stor håndfull grønne erter (frosne går fint her)
1/4 agurk, i terninger/biter
liten håndfull mynte (uten stilk)


Bland soyasausen, honning og eddik i en skål, legg i laksefiletene. Vend dem i marinaden og la stå i kjøleskapet i 15 minutter til en time.
Lag ris etter anvisning på pakken.
Mens risen koker: varm litt olje i en stekepanne. Stek laksefiletene i ca 8-10 minutter, eller som du liker dem. (Jeg synes de skal være litt mørkere rosa i midten.) Hell marinaden over laksen under stekingen for ekstra smak.
Når risen er ferdig, bland inn ertene slik at de blir varme, bland deretter inn agurkbitene og mynte.
Ha laksen oppå risen og servér.

You’ll need:
(serves 2, but the recipe is easily doubled)
1 1/2 tbsp soy sauce
1 1/2 tbsp runny honey
1 1/2 tbsp rice wine vinegar
2 salmon fillets, approx. 125 g each
100-150 g basmati rice
oil, for frying
big handful green peas (frozen is fine)
1/4 cucumber, diced
small handful mint, leaves picked

Mix the soy sauce, honey and vinegar in a bowl, add the salmon fillets. Coat in the marinade and leave for 15 minutes to an hour (in the fridge).
Cook the rice according to the pack instructions.
Meanwhile, heat a frying pan and add a little oil. Cook the salmon fillets for about 8 to 10 minutes, or to your liking. You can add the marinade to the pan for extra flavour.
When the rice is cooked, mix in the peas to warm through, then mix in the diced cucumber and the mint.
Serve the rice topped with the salmon.

(Inspiration: Woman & Home Feel Good Food magazine, summer 2012).

Write a comment

Your email address will not be published.