Asiatisk svinefilet med fargerikt tilbehør

Denne retten er utmerket som sommermat; rene, «lette» og friske smaker, og kjøttet kan med fordel stekes på grillen. Du kan gjerne bytte ut svinefilet med kylling, eller hvorfor ikke biffkjøtt. Fyr opp grillen!
Du trenger:
(3-4 personer)
1/2 løk, grovhakket
1 hvitløksfedd, hakket
tommelstor bit fersk ingefær, skrellet og skåret i biter
1 ss sukker
1 ss lime juice
1 ss Thai fish sauce
1 ss solsikkeolje eller annen veg. olje
1/2 ts gurkemeie
1 svinefilet, ca 500g
Grønnsakene:
1 1/2 ss sukker
3 ss riseddik
1 gulrot, skrellet
1/2 squash
1/2 agurk
noen mynteblader og/eller korianderblader
Ha løk, hvitløk, ingefær, sukker, lime juice, Thai fish sauce, olje og gurkemeie i en food processor. Kjør på til du har en slags pasta/tykk masse. Ha dette i en skål sammen med svinefilet’en, sørg for at den er dekket av marinade, dekk så til skålen og sett kaldt i minimum 3 timer, gjerne over natten.
For å lage grønnsakene: Ha sukker og eddik i en liten kjele, varm til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.
Bruk en potetskreller, et juliennejern eller et rivjern og lag tynne strimler av gulrot, squash og agurk. (Du kan også skjære dem i tynne strimler med kniv, eller bruk strimlefunksjonen på en food processor eller mandolin.) Ha de strimlede grønnsakene i en bolle sammen med eddikblandingen og 1/2 ts salt. Bland godt og la dette stå ca 20 min.
Fyr opp grillen eller varm en stekepanne, ta svinefilet’en ut av marinaden og stek i ca 20-25 minutter eller til den er gjennomstekt. Snu den litt underveis og bre utover litt av marinaden hist og her.
La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tykke skiver.
La de strimlede grønnsakene renne av, garnér med mynte/koriander og servér sammen med kjøttet.(Serveringsforslag: jeg tok marinaden over i en liten kjele og lot dette koke en stund, så ble det en nydelig «saus». I tillegg hadde vi små nypoteter som jeg bakte i ovnen, dvs. et par håndfuller småpoteter ble pakket inn i folie sammen med litt smør og litt olivenolje, pluss litt rød chilli, og stekt i ovnen på 200 C i ca 40 min. Potetpakkene kan også legges på grillen.)
(Inspiration: Woman&Home magazine, Feel Good Food June 2012.)

2 kommentarer

  1. Det ser kjempegodt og sunt ut!
    God sommer til deg! 🙂

  2. Takk for det, Gry! God sommer ønskes deg også 🙂
    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *