Du trenger:
(2 porsjoner)1/2 sitron, i båter eller skiver
en liten skvett hvitvin (eller bruk kyllingkraft)
2 kyllingfileter (eller bruk lår om du vil)
en håndfull cherrytomater, delt i to
1 boks kikerter eller hvite bønner, skyllet og avrent
litt bladpersille eller basilikum, hakket
evt. litt flaksalt, til serveringSett ovnen på 180 C.
Ha hvitløk og sitron i en passende ildfast form, tøm i vinen (eller kraft) og legg på kyllingen. Krydre litt med salt og pepper og sett i ovnen i ca 25 minutter (40 hvis du bruker lår) eller til kyllingen er gjennomstekt. Ta kyllingen ut av formen og la den hvile under litt alminiumsfolie.
Bruk en gaffel el.l og mos hvitløken, gjør det samme med sitronkjøttet. Kast sitron- og hvitløkskallene. Ha i kikertene eller bønnene og cherrytomatene, bland lett sammen og sett i ovnen i 10 minutter til. Rør inn persille/basilikum og servér med kyllingen.
|