Nutella-iskrem

Denne Nutella-iskremen er så god at det finnes ingen fotograf i verden som kan klare å få fram den ubeskrivelig gode smaken og den silkemyke konsistenden på bilde. Jeg kunne jo ha brukt timesvis på å prøve, men det er rett og slett bortkastet tid; på dette tidspunktet ville jeg bare hive meg over skåla.
Du trenger:
4 eggeplommer (hvitene kan du bruke til marengs, de kan også fryses i en liten plastpose)
80 g sukker
3 dl kremfløte
2 dl matfløte
100 g mørk sjokolade, helst med 70% kakaoinnhold
2 ss kakaopulver av god kvalitet
200 g Nutella

Pisk eggeplommer og sukker til en tykk og lys eggedosis.
Tøm fløte over i en kjele og varm opp til kokepunktet, ta kjelen av platen. Tøm dette over eggedosisen, litt om gangen, mens du visper hele tiden (dette for å avklimatisere eggene, det er ikke sukret eggerøre du er ute etter her…).
Smelt sjokoladen og visp denne inn i eggedosis- og kremblandingen sammen med kakaopulveret.
Vask og tørk kjelen og tøm blandingen oppi. Varm opp på lav/middels varme mens du rører mer eller mindre hele tiden, helt til sjokoladekremen tykner (ca 10 minutter). Hold et øye hele tiden så det ikke blir så varmt at det skiller seg.
Nå er selve sjokoladekremen ferdig, ha den over i en bolle el.l og la den avkjøles litt før du visper inn Nutellaen. Avkjøles til den er helt kald.


Den avkjølte sjokoladekremen skal bli fin og tykk, omtrent slik:

Hell alt over i en iskremmaskin, og følg produsentens bruksanvisning.
Har du ikke en slik så kan du tømme blandingen over i en plastboks med lokk og sette den i fryseren, men da må du ta den ut hver time i 3 timer under innfrysningen og kjøre den i food processoren før den fryses videre. (Dette for å unngå at iskrystaller dannes.)
ENJOY!!
 

3 kommentarer

  1. Mmmm – dette ser jeg at vil bli min nye favoritt – skal definitivt prøves – har fått ny iskrem-maskin – rommer ikke mer enn 3 dl, men den det fulgte med to boller – så nå blir det nutella-is, ja 🙂

    Fin kveld til deg!

  2. That looks amazing!

  3. Hei Bente, håper du liker den like godt som meg 😉

    Thanks, Julie! I just looove Nutella…:-P

    Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *