Grillet makrell med grapefruktsalat

Makrellen er her! Jeg har aldri likt makrell i tomat eller noen andre hermetiserte utgaver av denne sommerfisken, men når jeg får den fersk fra havet og med friskt tilbehør med mye smak, ja da er den helt nydelig! Bonusen er jo også at den er full av Omega-3, så her er det bare å fyre opp grillen 🙂
Du trenger:
(2 personer)
2 ferske makrellfilet’er
1 ss vegetabilsk olje
1 ss soyasaus
saft av 1/2 lime
Grapefruktsalat:
1 stor blodgrapefrukt
2 vårløk, i tynne ringer
1/2 rød chilli, hakket
frisk koriander, grovhakket

Lag først salaten, mens du evt. fyrer opp grillen (eller varmer en stekepanne).

Segmentér grapefrukten, hvis du er usikker på hvordan dette gjøres kan du se HER. (Poenget er at man ikke vil ha med de hvite hinnene som omgir hver «båt» i frukten.)
Ha segmentene i en skål eller bolle sammen med vårløk, chilli og koriander.
Bland sammen olje, soyasaus og limejuice i en liten skål eller kopp.
Legg makrellfilet’ene på varm grill med skinnsiden ned og grill i ca 2-3 minutter mens du har over «marinadeblandingen» på kjøttsiden som vender opp. Snu dem forsiktig og grill i et par minutter til.
Servér med grapefruktsalaten, og evt noen småpoteter eller annet tilbehør (men det syntes ikke vi var nødvendig..).

6 kommentarer

  1. I like mackerel a lot too! And can imagine that the grapefruit cuts the the richness of it magnificently!

  2. It does, Anna, it was perfect with the richness of the mackerel 🙂

  3. Ser kjempegodt ut. Skal definitivt prøves ut etter at vi har dratt opp makrell på hytten :))

  4. Hei Ida, håper dere drar opp masse makrell, dette er jo perfekt hyttemat siden den kan grilles utendørs 🙂
    Maria

  5. Gratulerer med juni! Så gøy at vi skal være «kalenderpiker» sammen 😉

  6. Ditto, Anne Cathrine! Blir nok den eneste gangen jeg får være «kalenderpike».. 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *