Ovnsbakt laks med asparges(Baked salmon and asparagus)Nok en rask og sunn hverdagsmiddag kommer her. Alle hovedingrediensene er bra for oss – laks, asparges og tomater, og den trenger bare ca 12 minutter i ovnen. Jeg trenger alltid noe søtt etter fiskemiddager, så her er dessert ikke bare berettiget, men obligatorisk. What’s not to like!?
Mengden er oppgitt per person, bare pluss på ettersom hvor mange du lager til.


Another quick and healthy weekday dinner. All the main ingredients are good for you – salmon, asparagus and tomatoes, and it’ll only need about 12 minutes in the oven. I always need something sweet after a fishy dinner, and here dessert is not only justified, it’s obligatory. What’s not to like!? 
The amounts are per person, add and adjust according to the number of people you are serving.
Du trenger:
(per porsjon)
3-4 asparges
1 laksefilet uten skinn og bein, ca 125 g
olivenolje
en liten skvett hvitvin
en klype finrevet sitonskall
3 cherrytomater, delt i to

Sett ovnen på 180 C.
Riv av et ark aluminiumsfolie (ett per porsjon), og legg et litt mindre ark bakepapir oppå.
Legg asparges i midten av papiret og legg laksefilet og cherrytomater over. Krydre med salt og pepper.
Samle sammen endene av alu.folien slik at du får en liten, åpen «pakke», ringle over litt olivenolje og ha i en skvett hvitvin, og raspe over litt sitronskall. Brett sammen åpningen av «pakken» slik at den blir mer eller mindre tett, sett denne så i ovnen i 12-15 minutter. (Den kan også legges rett på grillen, om du ønsker det!)
Servér med litt ris eller couscous, om du vil.

You’ll need:
(per serving)
3-4 asparagus spears
1 salmon fillet (skinless, no bones), approx 125 g
olive oil
splash white wine
«pinch» finely grated lemon zest
3 cocktail tomatoes, halved

Preheat oven to 180 C.
Put a sheet of foil on a work surface and top with a slightly smaller sheet of baking paper.
Place the asparagus spears in the centre, then place the salmon fillet and tomatoes on top. Season.
Bring the foil up and around the salmon to enclose it, leaving the top open. Drizzle some olive oil and white wine into the parcel, and sprinkle over the lemon zest. Fold over the tops to seal, place on a baking sheet and roast for 12-15 minutes. (You cold also cook it on the BBQ!)
Serve with some rice or couscous, if you like.

2 kommentarer

  1. Lovely and healthy Maria! 🙂

  2. Thank you, Anna 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *