Du trenger:
8 1/2 dl melk (helst helmelk)
1/2 vaniljestang, delt i to på langs
et par strimler tynt skall fra sitron (kun det gule)
100 g sukker
150 g arborio ris (risottoris)
1/4 dl appelsinlikør, f.eks Grand Marnier (eller Cointreau)
3 medium egg, skilt i plomme og hvite
finrevet skall av 1/2 appelsin
melis, til dryss ved servering
Ha melk, vaniljestang, sitronskall-strimlene og sukker i en kasserolle og kok opp. Ha i risen og la dette småkoke på middels varme i ca 20-25 minutter til risen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Ta kjelen av plata og avkjøl helt. (Du kan gjøre dette dagen før og la blandingen stå i kjøleskapet over natten.)
Sett ovnen på 180 C, og gjør klar en 20 cm springform: ha bakepapir i bunnen og smør sidene.
Ha eggeplommene og likør i en liten bolle og visp til dette er godt blandet.
Ha eggehvitene i en annen (helt ren!) bolle, disse stivpiskes.
Ta fram risblandingen og fjern sitronstrimlene og vaniljestangen. Rør inn eggeplomme/likørblandingen og finrevet appelsinskall, og deretter vend inn de stivpiskende eggehvitene.
Tøm over i formen og stek i ovnen i ca 45-50 minutter, eller til midten på kaken kjennes nokså fast ut. (Det er godt mulig at du trenger å dekke til kaken underveis i stekingen, legg et ark bakepapir over dersom toppen blir faretruende mørk.)
Avkjøl og servér romtemperert eller kald, gjerne med et melisdryss.
|
That’s an interesting recipe Maria! It’s like making a cake with rice pudding! :)) cool!!
Hi Anna, the recipe made me curious, and the result was a very comforting cake 🙂
Maria xx
Maria, when I initially read the title, I thought this must surely be a heavy cake, but then I see you use beaten egg whites, and the pictures too, suggest it’s a lot lighter than I first suspected. It looks beautiful, and the adding of citrus and vanilla makes me think it would be goregously aromatic:) Does it keep well too? I might have to try this one soon:D
Coby, it’s actually quite airy and light! And very aromatic, the house smells amazing when you make this 😛 It keeps well, for several days I guess, but unfortunately it didn’t last that long..
Maria xx