Rabarbragelé med rosévin

Rabarbrasesongen er her, nå er det på tide å ta i bruk disse fantastiske stenglene som er fulle av smak og muligheter! Jeg er en av dem som vokste opp med å spise rabarbra med sukker på – det var stas å få en liten kopp med sukker som vi kunne «dyppe» enden i før vi knasket i vei.
Denne desserten er lett og frisk, perfekt sommerdessert, med andre ord. – Men den er for voksne, så hvis du lager til barn også kan du jo bytte ut rosévinen med f.eks sitronbrus, lemonade eller mer vann.
Du trenger:
(4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter ca 1 cm
1,5 dl rosévin
2,5 dl vann
100 g sukker
4 plater gelatin

Ha rabarbra, vin, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og skru ned varmen til det såvidt småputrer litt, la det stå slik til rabarbrabitene er myke (tiden kommer an på tykkelsen på stengene, hos meg tok det ca 10 minutter).
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
Sil rabarbra-blandingen over i en mugge eller bolle, ha væsken over i en ren kasserolle. (Spar rabarbraen til servering.)
Varm opp til det nesten koker, ta kasserollen av plata. Klem vannet ut av gelatiplatene som nå skal ha blitt helt myke, og rør dem inn i rabarbra-«saften».
Fordel dette i 4 små dessertskåler og sett dem kaldt til geléen har blitt fast, ca 4-5 timer eller over natten. Servér gjerne med litt av den stuede rabarbraen på toppen. (Det blir nok endel til overs, det kan du f.eks blande med litt jordbærsyltetøy og få et syltetøy med en voksen twist..)
(Ser du fotografen..? 😉

8 kommentarer

 1. Nam, det ser veldig godt ut! Klem fra Anne

 2. Takk for det, Anne ! Håper der får en fin pinsehelg 🙂
  Klem Maria

 3. Spennende kombinasjon, og vakker farge!
  Ønsker deg god pinse! 🙂

 4. Takk for det! God pinsehelg til deg også 🙂
  Maria

 5. For en deilig blogg, fant den i Vestfold Blad og legger deg straks til min bloggliste!

 6. Hei Ellen, det var veldig hyggelig å høre 🙂

 7. Flott oppskrift! Min stemme falt hos deg denne gangen. Er ikke overbegeistret over rabarbra, men denne oppskriften gjorde meg veldig nysgjerrig. Jeg må legge til at jeg er svak for gelé også 😉

 8. Tusen takk for det, Caroline! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *