Du trenger:
(4 porsjoner)
500 g rabarbra, vasket og skåret i biter ca 1 cm
1,5 dl rosévin
2,5 dl vann
100 g sukker
4 plater gelatin
Ha rabarbra, vin, vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og skru ned varmen til det såvidt småputrer litt, la det stå slik til rabarbrabitene er myke (tiden kommer an på tykkelsen på stengene, hos meg tok det ca 10 minutter).
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.
Sil rabarbra-blandingen over i en mugge eller bolle, ha væsken over i en ren kasserolle. (Spar rabarbraen til servering.)
Varm opp til det nesten koker, ta kasserollen av plata. Klem vannet ut av gelatiplatene som nå skal ha blitt helt myke, og rør dem inn i rabarbra-«saften».
Fordel dette i 4 små dessertskåler og sett dem kaldt til geléen har blitt fast, ca 4-5 timer eller over natten. Servér gjerne med litt av den stuede rabarbraen på toppen. (Det blir nok endel til overs, det kan du f.eks blande med litt jordbærsyltetøy og få et syltetøy med en voksen twist..) |
Nam, det ser veldig godt ut! Klem fra Anne
Takk for det, Anne ! Håper der får en fin pinsehelg 🙂
Klem Maria
Spennende kombinasjon, og vakker farge!
Ønsker deg god pinse! 🙂
Takk for det! God pinsehelg til deg også 🙂
Maria
For en deilig blogg, fant den i Vestfold Blad og legger deg straks til min bloggliste!
Hei Ellen, det var veldig hyggelig å høre 🙂
Flott oppskrift! Min stemme falt hos deg denne gangen. Er ikke overbegeistret over rabarbra, men denne oppskriften gjorde meg veldig nysgjerrig. Jeg må legge til at jeg er svak for gelé også 😉
Tusen takk for det, Caroline! 😀