Du trenger:
225 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
225 g smør
2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ss vaniljesukker)
175 g sukker
3 egg, lett pisket sammen med en gaffel
125 g mandelmel (fåes hos helsekostforretninger)
Sett ovnen på 170 C, ha bakepapir i en kakeform 24 cm diameter, smør sidene.
Ha sjokolade og smør i en kasserolle, smelt over lav varme. Ta kasserollen av varmen, rør inn vanilje og sukker og avkjøl littegrann.
Rør inn eggene sammen med mandelmelet, og ha røren over i formen.
Stekes ca 23-25 minutter; overflaten skal se stekt ut mens kaken fortsatt skal være litt «gooey» i midten.
Avkjøl kaken til den er lunken, servér med et melisdryss, noen friske bær og gjerne litt vaniljeis.
You’ll need:
225 g dark chocolate (70% cocoa solids)
225 g butter
2 tsp vanilla extract
175 grams sugar
3 eggs, lightly beaten
125 grams almond flour (from health food shops, etc)
Preheat oven to 170 C, line a springform tin 24 cm diameter with baking paper, grease the sides.
Put the chocolate and butter into a pan, melt over a low heat. Take the pan off the heat, stir in the vanilla and sugar, cool a little.
Beat the eggs into the pan along with the almond flour, turn into the prepared tin.
Bake in the oven for about 23-25 minutes; the top should look set but the middle will still be gooey. Leave to cool slightly.
Serve with a dusting of icing sugar and some berries, and vanilla ice cream, if you like.
Takk for en herlig oppskrift! Elsker mandelmel og sjokoladekake 😉
Hei Iselin, hyggelig om den faller i smak 🙂
Maria
Den kaken så utrolig god ut 🙂
Takk for det, Anna Therese 🙂
Kaken ble veldig god:-) Takk for at du deler så mange gode oppskrifter:-)
Susanne
Hei Susanne, så bra at den falt i smak! 🙂
Maria
Hei! Har laget denne kaken noen ganger nå, og den er kjempegod og enkel å lage (lager også mandelmelet selv). Jeg syns ikke at kaker blir helt det samme med glutenfritt mel, så jeg ble veldig glad da jeg fant en variant med mandelmel. Takk:)
Susanne
Takk for hyggelig melding, En annen Susanne! Jeg blir veldig glad for slike meldinger 🙂