Torsk med pesto i potetform(One-pan cod with pesto and potatoes)

17. mai nærmer seg med stormskritt, men det er forsatt noen hverdager igjen hvor man også gjerne skal ha middag på bordet. Denne retten er superenkel og superrask, og den etterlater seg kun en stk form til oppvasken! Hvis du liker mer «saus» til potetene kan du godt helle over litt kraft før du setter formen i ovnen.


Norway’s National Day is coming up, May 17th, but before the celebrations can start there are still a few weekday dinners to be cooked. This is quick to make and only leaves you one pan to wash up! If you like your potatoes more «saucy», feel free to pour over some stock before placing in the oven.




Du trenger:
torsk eller annet hvit fisk, ca 150g per pers
poteter, ca 2 per pers
cherrytomater, delt i to, 3-4 per pers
olivenolje
salt og pepper
pesto, ca 1 ts per fiskebit
rød chilli, etter smak


Sett ovnen på 200 C.
Skjær poteter i veldig tynne skiver, skrell dem først om du vil. Ha potetskivene i en ildfast form sammen med cherrytomater og ringle over olivenolje. Bland med hendene slik at det kommer litt olje overalt. Salte og pepre. Legg fiskebitene oppå og ha utover ca 1 ts pesto på hver bit (avhengig av str. på bitene selvsagt), og litt hakket rød chili.
Sett formen i ovnen i ca 15-20 minutter, avhengig av tykkelse på potetskiver og fiskebiter, sjekk etter 15 minutter for å se om potetene er møre og fisken er gjennomstekt. Er de ikke det så sett i ovnen igjen i noen ekstra minutter.
Middagen er servert!




You’ll need:
cod or other white fish, about 150 g per person
potatoes, about 2 per person
cherry tomatoes, halved, about 3-4 per person
olive oil
salt and pepper
pesto, approx. 1 tsp per piece of fish
red chilli, to taste


Preheat oven to 200 C.
Slice to potatoes thinly, peel them first if you like. Put the sliced potatoes into an ovenproof dish with the tomatoes and drizzle over some olive oil. Toss with your hands to make sure the oil is evenly distributed. Season with salt and pepper. Place the fish on top and smear out about 1 tsp pesto per piece of fish (amount depending of the size, of course), sprinkle over some chopped red chilli.
Place in the oven for about 15-20 minutes, time depending on the thickness of your potatoes and the size of the pieces of fish, check after 15 minutes if the potatoes are tender and the fish is cooked through. If not, return to the oven for a few more minutes.
Dinner is served!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *