Pizza Bianca

Jeg spiste Pizza Bianca for første gang for mange år siden, det var på restauranten Villa Paradiso på Grünerløkka i Oslo – vår «nabo» på den tiden. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å gjenskape den hjemme, men det finnes mange variasjoner; den ene påstås å være mer autentisk enn den andre. Uansett, mannen og jeg mer eller mindre inhalerte denne i løpet av få minutter, så jeg tror den kvalifiserer som en vellykket gjenskapelse 🙂
God helg til alle dere!
Du trenger:
(2 pizzaer, 2-4 personer)
1/2 pose tørrgjær
2 1/4 dl lunkent vann
2 ts sukker
en god klype salt
2 ss olivenolje
75 g durumhvetemel
ca 200-250 g hvetemel
200 g ricotta-ost
Parmesan, revet
200 g mozzarella, i skiver
en liten håndfull pinjekjerner
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
en kvist rosmarin, bladene hakket (stilken kastet)
ekstra olivenolje og flaksalt
nykvernet pepper


Ha gjær, vann, sukker, salt og olivenolje i en bolle, rør til gjøren er løst opp.
Tilsett durumhvete og hvetemel, kna deigen i maskin eller for hånd i minst 5 minutter.
Sett til heving på et lunt sted til deigen har blitt dobbelt så stor, ca 45 min.
Sett ovnen på 225 C, la stekebrettet stå i. (Hvis du har pizzastein så for all del bruk den.)
Ha litt mel på bordet, del deigen i to og kjevle ut begge delene til to ganske så tynne rundinger. (Du kommer nok til å trenger mer mel her.) Legg dem på hver sitt ark med bakepapir. 
Bre utover ricotta, halvparten på hver pizza, og fordel mozzarella-skiver. Dryss over litt revet Parmesan, pinjekjerner, hvitløk og rosmarin.
Ha arket med den ene pizzaen over på det varme stekebrettet fra ovnen, sett det inn og stek pizzaen i ca 5-10 minutter, tiden avhenger av tykkelsen på pizzadeigen din. (Den skal få litt farge både på kantene og på osten.)
Gjenta med pizza nummer 2.
Ringle over litt olivenolje rett før servering, og ha på litt flaksalt og nykvernet pepper.
Servér straks!



6 kommentarer

  1. Denne skal prøves! Elsker pizzaene på Villa Paradiso!

  2. Kunne ikke vært mer enig, Silje!! 🙂

  3. Mmm den ser god ut, jeg har ikke smakt den varianten av pizza, tror jeg må prøve det.
    Ha ei fin ny uke! Klem : )

  4. Takk for det, Gry!
    En fin ny uke til deg også 🙂
    Maria

    1. Merkelig tekst jeg hadde fått i svaret mitt…? Skrev: Mmm den ser god ut,har ikke smakt den varianten før, tror jeg må prøve den. Ha ei fin ny uke! Klem 🙂 (ser ut til at det er blitt oversatt…?)

    2. For meg så er det akkurat det du sier der som står..? Kanskje en instilling på datamaskinen din? :-S
      Hyggelig med kommentarerer det uansett 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *