Pasta med laks, bacon og brokkoli

Ukens raske middagstips. For de av dere som har kresne barn som meg, så kan denne retten enkelt tilpasses eller “demonteres”. “Demonteringen” er ofte et poeng her siden 6-åringen fortsatt er sånn at all mat skal være hver for seg, men han spiser gjerne dette dersom pasta, brokkoli, laks og bacon ikke er blandet… Her kan du i så fall bare ta litt til side etterhvert som du lager middagen.

Du trenger:
(4 personer)
ca 350 g pasta (jeg brukte tagliatelle her)
1/2 brokkoli
ca 100 g bacon
ca 300-400 g laks, uten skinn og bein
2 ss kremost naturell, f.eks Philadelphia
salt og pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skjær bacon i små biter og stek i en stekepanne til det blir sprøtt, ha over på et stykke kjøkkenpapir.
Stek laks i samme stekepanne (baconfettet gir god smak til laksen). Flak/del opp fisken grovt.
Del brokkolien opp i små buketter, og når det er 2-3 minutter igjen av koketiden på pastaen har du disse oppi pastakjelen. (Hvis du liker grønnsakene helt møre må du nok ha dem i litt før.)
Ta ut en kopp av pastavannet og sett til side, så kan du tømme pasta og brokkoli over i et dørslag. Ha deretter tilbake i kjelen.
Rør inn kremost og litt av kokevannet til du får en glatt “saus” som akkurat dekker pastaen.
Salte og pepre.
Fordel pasta, brokkoli, laks og sprøstekt bacon i 4 (gjerne varmede) skåler eller på tallerkener.

3 Comments

  1. Anonymous

    Hurra og takk! Der fikk jeg svar på min undring: kan man koke brokkoli sammen med pasta? Det sparer strøm og oppvask. Gjett hva vi skal ha til middag i morgen?!

  2. Dette høres godt ut, Maria! Må prøves. Vi har hatt laksefiskepinnene dine til middag/kveldsmat i dag. De har blitt fast innslag hos oss et par ganger i måneden, alle liker dem! Klem fra Anne.

  3. Man kan så absolutt koke brokkoli sammen med pasta, jeg gjør det med gulrøtter og andre grønnsaker også. Som du selv sier så sparer det både strøm og oppvask! 🙂

    Anne – så moro at noe fra meg kan bli fast innslag hos dere 😀

Write a comment

Your email address will not be published.