Rocky road sjokoladekake(Rocky road chocolate cake)



Denne trenger ingen introduksjon eller forklaring, heller ingen begrunnelse eller unnskyldning. Det eneste du trenger å forsikre deg om er at du har alt du trenger i kjøkkenskapet, alternativt oppdatér handlelista, og gjør deg klar for et stykke ren nytelse 🙂


This treat needs no introduction, no explanation, no justification nor excuse. Just make sure you have everything you need in the cupboard, alternatively update your shopping list, and prepare for great pleasure 🙂
Du trenger:
Til bunnen:
175 g smør
150 g lyst brunt sukker
2 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g kakaopulver/bakekakao
Til rocky road’en:
75 g smør
250 g mørk sjokolade, grovhakket
3 ss sirup
75 g mini-marshmallows
75 g nøtter, f.eks valnøtter eller pecan
2 kvikk lunch, grovhakket


Sett ovnen på 180 C og ha bakepapir i bunnen og sidene av en form ca 20×30 cm.
Bunnen: ha smøret (175g) i en stor kasserolle og smelt på lav varme. Avkjøl i 5 minutter, deretter rør inn sukker, egg, mel, bakepulver og kakaopulver. Bland godt og hell over i den bakepapirkledde formen, jevn overflaten og sett i ovnen ca 18-20 minutter, eller til den er gjennomstekt. (Sjekk med en tannpirker el.l.) Avkjøl.
Rocky road’en: smelt smør (75 g), sjokolade og sirup sammen i en kasserolle på lav varme. Avkjøl dette nok nå til at du ikke kjenner at blandingen varmer når du stikker lillefingeren nedi. 
Rør inn marshmallows, nøtter og kvikk lunch-biter.
Ha rocky road-blandingen over den avkjølte kakebunnen og jevn den utover. Sett til avkjøling, gjerne i kjøleskap. Ta hele kaken ut av formen og skjær i biter, enten i brownie-størrelse eller som små “petit fours”. 




You’ll need:
For the cake/base:
175 g butter
150 g soft light brown sugar
2 eggs
125 g plain flour
1 tsp baking powder
50 g unsweetened cocoa powder

For the rocky road:
75 g butter
250 g dark chocolate, roughly chopped
3 tbsp golden syrup
75 grams mini marshmallows
75 g nuts, such as walnuts or pecans
2 Kit Kat, roughly chopped


Preheat oven to 180 C, line the base and sides of a 20×30 cm baking tin with baking parchment.
The cake/base: Gently melt the butter (175 g) in a large pan, cool 5 minutes, then stir in the sugar, eggs, flour, baking powder and cocoa powder. Mix well and spoon into the lined tin, level the surface and bake for 18-20 minutes or until cooked through. (Check with a cake tester, tooth pick or so.) Leave to cool.
The rocky road: gently melt the butter (75g), chocolate and syrup together. This needs to be cooled now, to prevent the marshmallows and Kit Kat pieces from melting. Then stir in the marshmallows, nuts and Kit Kat.
Spoon on top of the cooled cake and lightly spread to cover it completely. Leave to set in a cool place. Remove from the tin and cut into squares, brownie-sized or petit four-sized.

5 Comments

  1. Den kaken så helt fantastisk ut!

  2. Takk, Hanne Alice, det er den også 😉

  3. Disse trenger heller ingen annen kommentar enn “Nam!” Ha en super helg:)

  4. Denn kaken blir helt klart helgens go’bit her i huset, ferdig snakke 🙂

    Tenåringen stemte dobbelt hehehe

    God Helg!

  5. God helg til deg også, Kitchn Queen 🙂

    Linda – håper dere blir fornøyd med resultatet 😉

Write a comment

Your email address will not be published.