Kylling Korma(Chicken Korma)



Når jeg er litt uinspirert så spør jeg mannen om han har noen “ønsker” til  middag, og jeg tør påstå at 9 av 10 ganger svarer han “indisk”. Begge elsker vi indiske smaker, men jeg har sjelden tid til å lage retter som skal kokes i evigheter (“You can’t hurry a curry”, osv.) Så dette er hva jeg kaller en “Indian quick fix” for middager midt i uka.
Total steke- og koketid her er mindre enn 20 minutter, så med mindre du somler voldsomt med kutting av ingredienser så skulle middagen stå på bordet etter maks en halvtime. 


When I don’t feel inspired I ask my husband if he has any “requests” for dinner, and I dare say that in 9 out of 10 times his reply is “Indian”. We both love Indian flavours, but I don’t have time to cook the real deal where it all has to cook for ages. (“You can’t hurry a curry” and all that.) So this is what I call a weekday Indian quick fix.
The total cooking time here is less than 20 minutes, so unless you’re the world’s slowest cutter – dinner should be on the table in half an hour or so. 

Du trenger:
(4 porsjoner)
en skvett olivenolje
1 rødløk, skåret i halvmåner
2-3 hvitløksfedd, presset
4 kyllingbryst eller -lår, i biter
2 ts garam masala (krydderblanding, finner du ikke denne kan den fåes hos f.eks Gourmetpikene.no)
1 ts malt kummen (kan også fåes hos Gourmetpikene.no)
en håndfull mandler, nokså finhakket
3 dl kyllingkraft, varm
ca 3 ss crème fraîche
100 g sukkererter, delt i to
1 rød chilli, skåret i ringer (ta gjerne ut frøene om du må..)
frisk koriander
1 ss mandelflak, ristet i en tørr stekepanne
ris, til servering


(Sett på ris til koking)
Ha olje i en kasserolle eller stor stekepanne, varm opp og stek løken i et par-tre minutter. Tilsett hvitløk og stek et min. til.
Ha i kyllingbiter og stek til de er godt brunet, rør så inn krydderne og hakkede mandler.
Tøm i kyllingkraft og rør godt, kok opp og kok på lav varme i 8-10 minutter eller til kyllingbitene er gjennomkokt.
Rør inn sukkererter, chilli og crème fraîche, kok i et par minutter til.
Smak til med salt og pepper.
Dryss over litt koriander og noen mandelflak til slutt, servér med ris.

You’ll need:
(4 servings)
splash olive oil
1 red onion, sliced
2-3 garlic cloves, crushed
3-4 chicken breasts, cut into chunks
2 tsp garam masala
1 tsp ground cumin
handful almonds, quite finely chopped
300 ml chicken stock, hot
3 tbsp crème fraîche
100 grams mangetout, sliced in half
1 red chilli, sliced
fresh coriander
1 tbsp flaked almonds, toasted
rice, to serve


Heat the oil in a large pan and cook the onion for 2-3 minutes. Add the garlic and cook for another minute.
Add the chicken and fry until starting to brown, then stir in the spices and chopped almonds.
Pour in the chicken stock and stir well, bring to the boil and simmer gently for 8-10 minutes or until the chicken is more or less cooked.
Stir in the mangetout, chilli and crème fraîche and cook for another couple of minutes.
Season to taste, sprinkle over the coriander and the flaked almonds. Serve with some rice.

2 Comments

  1. Indisk mat er så godt! Jeg får prøve å lage denne retten 🙂

  2. Helt enig, Iselin! Denne er kanskje ikke heeelt autentisk Indisk, men den passer til travle hverdager 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.