Berlinermuffins(Berliner bun muffins)

Her kommer en liten godsak til helgen; en muffins-versjon av den velkjente Berlinerbollen. Jeg elsker knuste sukkerbiter som topping, men du kan utelate dette dersom du tror det blir for søtt for deg. (Pyse…! hehe 😉
God helg til alle!

Here’s a little weekend treat for you. You may call them “doughnut muffins”, of course, but Norwegians associate jam-filled buns with the traditional Berliner bun. 
I love the crushed sugar cube topping, but you can omit it if you think it’ll be too sweet for your taste. (Wuss…! heehee 😉
Have a nice weekend everyone!
Du trenger:
(12 muffins)
200 g smør
175 g sukker + 2 ts
2 hele egg + 1 plomme
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
12 ts syltetøy, f.eks bringebær eller jordbær
6-8 sukkerbiter, delvis knust

You’ll need:
(12 muffins)
200 g butter
175 g sugar + 2 tsp
2 whole eggs + 1 yolk
300 grams plain flour
2 tsp baking powder
100 ml milk
12 tsp jam, such as raspberry or strawberry
6-8 sugar cubes, roughly crushed


Sett ovnen på 180 C.
Ha smør, sukker, egg, eggeplomme, mel, bakepulver og melk i en stor bolle.
Mix til alt er godt blandet og du har en jevn røre.
Ha papirformer i et muffinsbrett og fyll dem 2/3 opp kanten med røre.
Lag en liten grop i midten av hver og fyll dem med en teskje syltetøy.
Dekk over med en spiseskje til med røre.
Sett i ovnen i ca 25 minutter eller til de har hevet seg fint og er gjennomstekte.
(forts. under)

Preheat oven to 180 C.
Tip the butter, sugar, eggs, egg yolk, flour, baking powder and milk into a large bowl. 
Beat until everything is thoroughly combined.
Line a 12-hole tin with paper cases and fill them 2/3 full with the batter. Make a small dip in the batter in each and spoon in one teaspoon of jam. Cover with another tablespoonful of batter and repeat with the remaining muffins.
Bake in the oven for about 25 minutes until risen and cooked through.
(cont. below)
Mens muffinsene står i ovnen, rør ut 2 ts sukker med 2 ss kokende vann.
Mens kakene fortsatt er varme pensler du dem med dette sukkervannet, og drysser over litt av de knuste sukkerbitene.

While the muffins are baking, dissolve the 2 tsp sugar with 2 tbsp boiling water.
Brush the sugared water over each cake, and sprinkle with the crushed sugar cubes.

Enjoy 😀   

7 Comments

  1. Så godt det så ut og så lurt og lage de sånn..ikke fullt så fete heller.. Har give away på bloggen min! Gå inn og kommenter så er du med 🙂 God helg klem fra Karin.

  2. Hei Karin, ja det fine med disse er at de ikke er frityrstekte 😉 God helg til deg også!

  3. Anonymous

    hei 🙂 kan disse fryses ?:)

  4. Hei, jeg frøs noen av dem og det gikk helt fint 🙂

  5. så morsomt! Ser kjempegodt ut!

  6. I’m no wuss when it comes to sugar 😉 These Berliner muffins look delicious.

  7. Hey Julie – thanks! I haven’t used your cookbook in a while, will bring it out when I have the patience to read French again.. lol 🙂
    Love to you and your family :*

Write a comment

Your email address will not be published.