Sitron-cupcakes med sommerfugler(Lemon butterfly cupcakes)

Fuglene synger og hvitveisen blomstrer, våren er en herlig tid. Sjansene for et siste snøfall nå er vel ganske små, selv om snø i slutten av mars ikke er unormalt her hvor vi bor… Men føler meg ganske sikker på at våren er kommet for å bli etter at jeg her forleden møtte på et mindre hyggelig, men veldig sikkert vårtegn; en hoggorm som lå og solte seg i en lysning i skogen..
Til tross for vår i luften så har jeg vært litt lite inspirert på kjøkkenet i det siste, men tror at det i all hovedsak omfatter hverdagsmiddagen, så bakingen holder stand. I vente på hverdagsinspirasjonen bakte jeg vårlige cupcakes; jeg laget en sitron-variant med sitronglasur. Brukte oppskriften på Vanilla cupcakes, men byttet ut vanilje med revet sitronskall i selve kakene og sitronsaft i glasuren.


The birds are singing and spring is definitely in the air. There are chances we’ll have another snowfall, snow in late March is not uncommon where I live, but I think (and hope) that King Winter is done now. The other day, as I was walking in the forest, I met an unpleasant – but very trustworthy – sign that spring is here; an adder (vipera berus) had made its way out into the sun.
Anyways, I have been a little uninspired in the kitchen lately, quite «out of the loop» actually, but mainly when it comes to weekday dinners. Luckily my baking mojo is in place as usual, and whilst waiting for my «dinner-mojo» I made some lovely spring cupcakes! This time I made lemon flavoured ones, using the recipe for Vanilla cupcakes, but replaced the vanilla with lemon zest in the batter and lemon juice for the frosting.
Ta frem fondant eller marsipan, jeg brukte Funcakes rolfondant vanilla her som jeg farget med en dråpe vårgrønn, eller rettere sagt Vine fra Squires Kitchen.
Sommerfugl-formen kan fåes i kjøkkenforretninger med godt utvalg av bakeutstyr, eller hos kakeboksen.no.
Kjevle ut fondant eller marsipan og stikk ut sommerfuglene:

Now bring out your fondant or marzipan, I used Funcakes rolfondant vanilla and coloured it with a drop of green («Vine») food colouring.
You can get the veined butterfly plunger cutter in specialty cake decorating shops, and in webshops such as this and this.
Roll out the fondant or marzipan and cut out the butterflies:

Jeg laget også noen små blomster ved hjelp av en silikonform (First impression mould).


I also made some flowers for decoration, made in a First Impression mould. 
Hvis du vil at sommerfuglene skal få litt 3D-effekt så bøy dem opp mot noe, f.eks en skje, en liten boks el.l., og la dem stå slik en liten time så de stivner litt.

If you’d like to give the butterflies the 3D-effect (ha!) just place them up against a spoon, little box or whatever like this:

Dekorér muffinsene/cupcakes’ene med glasur, deretter plassér en sommerfugl eller to på toppen.
Våren er velkommen hit, skal du tro!

Decorate your cupcakes with some frosting, then place the lovely butterflies on top.
Welcome spring!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *