(Scroll for English.)
3 egg
200g sukker
3 ss potetmel
1 ss hvetemel
2 ss kakaopulver (bakekakao)
1 ts bakepulver
Fyll:
150 g smør, mykt
80 g melis
1 eggeplomme
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts ekstrakt/essens)
Sett ovnen på 225 C.
Dekk en langpanne med bakepapir.
Ha egg og sukker i en bolle og visp til det blir lyst og luftig, ca 8-10 min. med kjøkkenmasking/håndmixer. Sikt over hvetemel, potetmel, kakaopulver og bakepulver og vend dette forsiktig inn.
Ha røren over på bakepapiret i langpannen og stryk det utover i et jevnt lag.
Stekes i ovnen ca 5 minutter. Avkjøles litt før du snur «pannekaken» ut på et nytt ark bakepapir som du har drysset litt sukker på.
Trekk forsiktig papiret av bunnen:
P.S: Fyllet kan varieres; denne er også nydelig med et lag pisket krem med litt innrørt bringebærsyltetøy.. eller fyll kaken med en tykk vaniljekrem.. eller hev sjokoladeopplevelsen et par hakk ved å bruke en luftig sjokoladefrosting som fyll, eller kanskje pisket krem med litt kakaopulver eller smeltet sjokolade.. 😛
English:
You’ll need:
3 eggs
200 grams sugar
3 tbsp potato starch
1 tbsp plain flour
2 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
Filling:
150 grams butter, soft
80 grams icing sugar
1 egg yolk
1 tsp vanilla extract or essence
Preheat oven to 225 C. Line a swiss roll tin (or similar) with baking paper.
Put the eggs and sugar into a bowl, then whisk until pale and airy, about 8-10 minutes using a hand-held electric whisk. Sift in the plain flour, potato starch, cocoa and baking powders. Gently fold this into the eggy mixture. Scrape the mixture into the prepared tin and spread out to make an even layer.
Bake in the oven for about 5 minutes. Cool slightly before turning out onto another sheet of baking paper (sprinkled with a little sugar). Carefully peel off the baking paper.
P.S: Feel free to vary the filling; this is also very nice with a layer of whipped cream with some raspberry jam swirled into it.. or fill the cake with a nice, thick vanilla custard.. or create the ultimate chocolate experience by using an airy chocolate frosting or whipped cream with some cocoa powder or melted chocolate mixed in.. 😛
oi,oi,oi, tror ikke jeg har laget sjokoladerullekake siden jeg var tenåring – da var det kjempepoppis!
Ser veldig fristende ut – spørs om ikke jeg må gjenskape tenåringsminner snart 🙂
Det kan anbefales, Ina! Jeg gjenskaper mat-minner jevnlig, nostalgisk som jeg er 😉
Den så fantastisk god ut! Snakk om fristelse!
Takk for det, Katrine! Ja det er en skikkelig lekkerbisken 😉
jeg bare lurer på hva du mener met et fuktig kjøkken håndkle og hvor lenge skal den ligge på «pannekaken« og dessuten så den kjempee god ut håper den smaker like godt
er rullekaken som den som er fra butikken, elr er den crrispy som en cookie ?
Kamilla – bare ha litt lunkent vann på et rent kjøkkenhåndkle, vri det godt opp og legg det over kaken. Det trenger bare ligge der mens den avkjøles og mens du lager fyllet, ellers tørker den og sprekker når du skal rulle den etterpå.
Marianne – det er en «myk» kake 🙂
Kjempe oppskrift! Alt gikk som smurt 🙂 Skal lagre denne som en favoritt! Rullekake blir alltid tatt godt i mot når besteforeldre kommer på besøk 😉 har du forsøkt å fryse den? Lest et sted at slike kaker er gode å servere halvtint?
Hei, jeg bruker å fryse denne så det funker veldig bra, bruker å fryse den i skiver med et stykke matpapir mellom, så kan man tine akkurat så mange eller så få man vil 😉
Har ikke smakt den halvtint, men det skal jeg prøve 😉
Maria