Ingefærruter (Gingerbread squares)

Dagens godbit passer perfekt til en kopp te (eller kaffe), og blir også en søt liten gave om man vil. Pakk inn i bakepapir eller annet vokset papir, knyt et snøre eller bånd rundt og vips har du en sjarmerende vertinnegave. Oppskriften fant jeg i en WI (Women’s Institute) bakebok (nærmere bestemt denne boken), og i følge forfatteren så ble disse ingefærrutene først laget av kjøkkenhjelpen Sarah Nelson i 1854. En klassiker som går lang tilbake i tid, med andre ord 🙂


This treat is perfect with your afternoon cup of tea (or coffee), and it makes a nice gift. Wrap in waxed paper or non-stick baking parchment and tie with string or ribbon for a charming parcel. I found the recipe in a WI cookbook, and according to the author this gingerbread was first made by domestic servant Sarah Nelson in 1854. In other words; a classic that goes way back 🙂
Du trenger:
450 g hvetemel
225 g lyst brunt sukker
2 strøkne ts malt ingefær
1 ts natron
1 ts vintein/kremortartari/vinsyre (kjært barn har mange navn.. fåes på noen apotek, og hos kakeboksen.no)
225 g smør


Forvarm ovnen til 150 C.
Legg bakepapir i en liten langpanne, ca 30×25 cm.
Ha hvetemelet over i en bolle, gni så inn smøret med fingertuppene til blandingen ser ut som brødsmuler.
Rør inn sukker, ingefær, natron og vinstein.
Press blandingen ned i den bakepapirkledde formen.
Stekes i 45 minutter, skjæres opp i ruter når den kommer ut av ovnen. Dryss over littegrann sukker, om du vil.
Avkjøl.




You’ll need:
450 grams plain flour
225 grams light brown soft sugar
2 level tsp ground ginger
1 tsp bicarbonate of soda
1 tsp cream of tartar
225 grams butter


Preheat oven to 150 C.
Line a 30×25 cm tin with baking paper.
Put the flour into a bowl, then rub in the butter using your fingertips.
Stir in the sugar, ginger, bicarb and cream of tartar.
Press the mixture into the prepared tin.
Bake for 45 minutes, cut into bars when it comes out of the oven and sprinkle with a little sugar, if you like.
Allow to cool.

2 kommentarer

  1. How neat and pretty Maria!

  2. Thank you, Anna! And so easy to make 🙂

Legg igjen en kommentar til At Anna's kitchen table Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *