Havregrynscookies med tørket frukt(Fruity oat cookies)



Disse ble barnas nye favoritt da vi laget dem forleden, og heldigvis er de ikke cookies av den verste og mest «unyttige» sorten. Store mengder havregryn og tørket frukt gjør dem et hakk sunnere, faktisk så minner de litt om müsli bars/granola bars både i innhold og i smak.


When we made these the other day they soon became the children’s new favourite cookies, and luckily they’re not the worst kind. They contain quite large quantities of oats and dried fruit, which make them a bit more healthy. -Actually they remind me of granola bars; both because of the ingredients and because of the taste.




Du trenger:
(ca 20 cookies)
175 g smør
175 g sukker
100 g lys sirup
90 g hvetemel
1/2 ts natron
250 g havegryn
1/2 ts malt kanel
100 g tørkede aprikoser, i små biter
100 g rosiner, tørkede tranebær eller blåbær
1 egg


Sett ovnen på 180 C og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha smør, sukker og sirup i en ganske stor kasserolle, varm opp til smøret har smeltet.
Rør inn mel, natron, havregryn, kanel og tørket frukt, så rører du inn egget.
La blandingen avkjøles litt.
Lag spiseskjestore klatter på brettene, husk å ha god plass rundt hver siden de flyter utover under stekingen. Trykk dem litt ned med håndflaten.
Stekes i ovnen i ca 15 minutter.
La dem være på brettene noen minutter før du har dem over på en rist til avkjøling.




You’ll need:
(approx. 20 cookies)
175 grams butter
175 grams sugar
100 grams golden syrup
90 grams plain flour
1/2 tsp bicarbonate of soda
250 grams porridge oats
1/2 tsp ground cinnamon
100 grams dried apricots, chopped
100 grams raisins, dried cranberries or blueberries
1 egg


Preheat oven to 180 C, line two baking trays with baking paper.
Warm the butter, sugar and syrup in a large pan until the butter has melted.
Stir in the flour, bicarb, oats, cinnamon and dried fruit, then stir in the egg.
Leave to cool a little.
Put tablespoonfuls of this mixture onto your lined trays, allowing plenty of space for them to spread. Flatten slightly with your hand.
Bake for about 15 minutes.
Leave the cookies on the trays for a few minutes before transferring to a wire rack to cool completely.

5 kommentarer

  1. Insite i am à Chili and i love these cookies, thanks for sharing!

  2. Thank you, Elise! Have a nice weekend 🙂
    Maria

  3. Har laget en variant av disse og de ble fantastisk gode! Takk for inspirasjon, fine bilder og gode oppskrifter!

  4. Mmm! Disse så veldig gode ut. Jeg bakte også cookies i går, men kanskje ikke med så mange helsebringende ingredienser… Tror jeg må forske videre etter den geniale cookien, som både er god og som gjør kroppen godt:)

  5. Takk for hyggelige kommentarer, veldig koselig å høre 🙂
    Maria

Legg igjen en kommentar til Maria Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *