Kremet varmrøkt ørret med pepperrot og sitron

Her kommer oppskriften på en nydelig liten kveldssnack, den passer også godt som en litt annerledes forrett eller hvorfor ikke som lunch. Både mannen og jeg ble overrasket over hvor godt vi syntes det var, så jeg kommer nok til å behandle varmrøkt ørret på samme måte flere ganger 🙂
Oppskriften er hentet fra boka Jamie’s Great Britain, men den er noe justert av meg.
Du trenger:
(ca 3-4 porsjoner som en snack eller forrett)
150 g kremost naturell, f.eks Philadelphia
1 ss revet pepperrot (den fra tube er også fin å bruke her), eller mengde etter smak
1 sitron, revet skall fra hele + juice av ca halve
liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper
150 g varmrøkt ørret (eller laks), uten skinn og bein
rapsolje


Ha kremost, pepperrot, sitronskall og -saft og det meste av gressløken i en bolle.
Rør godt sammen og smak til med salt og pepper, evt mer sitronjuice.
Flak opp den varmrøkte fisken forsiktig (det burde være både små og litt større biter) og vend den inn i kremostblandingen.
Fordel i små kopper eller skåler, dryss over det siste av den finhakkede gressløken.
(Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet dersom dere ikke skal spise med én gang.)
Servér med litt godt brød, eller Yorkshire puddings.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *