Pannekakedagen

Det kommer sikkert til å florere av oppskrifter på fastelavensboller nå, Fastelavn feirer vi på søndag (mens «Fettirsdag» alltid er tirsdag i den sjuende uken før Påske, i år 21. februar), så derfor tar jeg meg heller av den «internasjonale» markeringen av denne dagen. De fleste engelskspråklige land markerer starten på fasten med pannekaker istedet for boller med mandelfyll og krem, og for dere som synes det er enklere å røre sammen litt pannekakerøre enn å sette gjærdeig så kan dere markere Fastelavn og/eller Fettirsdag likevel 😉

Du kan f.eks lage rosa pannekaker, oppskriften jeg bruker finner du HER. (Bare dropp rødbete-puré om du vil ha vanlige pannekaker, men det er mulig du må justere melkemengden noe.)
Eller hva med en stabel grønne pannekaker, oppskriften finner du HER.
Disse kanelsnurr-pannekakene er også en måte å variere på… Oppskrift HER.
Hvis du foretrekker den amerikanske pannekaketypen, eller kall det «lapper» om du vil, så synes jeg at DENNE oppskriften er fin, med eller uten «fargestoff» 😉
Eller hvorfor ikke prøv noe helt nytt på pannekakefronten, franske galettes (pannekaker av bokhvete), fylt med f.eks ost og skinke?

3 kommentarer

  1. I Bergen spiser vi bollene med skje, og da heter de heitevegger! Bollene serveres varme, gjennomtrukket av en saus laget av melk, smør, sukker og kanel. Smaker herlig! Men disse bollene spiser vi mandagen etter fastelavnssøndag. Så det er vel meningen at restene etter krembollene som skal «friskes» opp igjen.I min familie er vi så glade i all slags boller at vi må lage nye boller mandagen likevel.

    God fastelavn alle sammen!

  2. All your bakes look lovely Maria, I’m really taken with your cinnamon swirl pancakes. x

  3. Marte – takk for det, jeg syns det er kjempespennende å høre om andres mattradisjoner.
    God fastelavn til deg også 🙂

    Kelly-Jane – thank you so much, that means a lot coming from you 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *