Welsh cakes



Jeg fortsetter å lage mat med britisk fortegn… Innimellom prøver jeg å gjenskape noe av maten jeg laget på Great British Cookery-kurset jeg var på i Oxford, England (les mer om det her, og her), og disse Welsh cakes, som kanskje kan minne litt om scones, er enkle og lage og passer perfekt til en kopp te.
Tradisjonelt skal Welsh cakes stekes på en bakesten eller på en flat grillpanne av støpejern, men en vanlig stekepanne går helt fint 🙂
(Oppskriften er basert på den i kursheftet, laget av kursholder Lindy Wildsmith.)


Moving on with the British theme… Every now and then I try to recreate some of the food I made at the Great British Cookery Course in Oxford, England (read more about that here, and here), and these Welsh cakes are easy to make and perfect to accompany your afternoon cup of tea. 
Traditionally these should be cooked on a bakestone, or a cast iron griddle, but a frying pan will do 🙂
(The recipe is adapted from the course booklet, written by our tutor Lindy Wildsmith.)


Du trenger:
200 g hvetemel
1/2 ts mixed spice (krydderblanding bestående av bl.a kanel, koriander, karve, muskat, ingefær, nellik. Finner du den ikke så bruk en klype hver av de du har som er nevnt her)
en klype salt
1 ts bakepulver
100 g smør
50 g sukker
50 g rosiner
1 egg
litt vann
Rund pepperkakeform eller et lite vannglass, ca 4-5 cm i diameter


Sikt hvetemel, krydder, salt og bakepulver over i en bolle.
Skjær smøret i biter og ha det over i bollen, gni det så inn i melblandingen med fingertuppene til alt til slutt ligner brødsmuler. (Dette kan også gjøres i en food processor om du vil.)
Rør inn sukker og rosiner, deretter egget. Nå tilsetter du bittelitt vann om gangen, nok til at blandingen blir til en deig. 
Strø litt mel på kjøkkenbenken og ha deigen oppå, kjelve den til ca (i underkant av) 1 cm tykkelse.
Stikk utrundinger med pepperkakeform eller et glass.
Stek “kakene” på en  forhånds-oppvarmet stekepanne til de blir gyldne på undersiden, snu dem så og stek videre noen minutter til.
Serveres middelbart med et sukkerdryss, eller hvorfor ikke med smør eller syltetøy.




You’ll need:
200 grams plain flour
1/2 tsp mixed spice
pinch of salt
1 tsp baking powder
100 grams butter
50 grams sugar
50 grams raisins or sultanas
1 egg
a little water
Round pastry- or cookie cutter (approx. 4-6 cm diameter)


Sift the flour with the spice, salt and baking powder into a large bowl.
Dice the butter and add it to the bowl, then, using the tips of your fingers, work in the butter until the mixture resembles breadcrumbs. (You can have your food processor do this for you if you like.)
Stir in the sugar and the raisins, then the egg. Add just enough water to make a soft dough.
Turn the dough out onto a floured surface and roll out to about 1 cm thick.
Cut into rounds and then bake on a pre-heated griddle or pan until golden, then turn and cook on the other side.
Serve immediately sprinkled with some sugar, or bring out some butter and/or jam.


Uten sukker…
Without sugar…

…og med sukker 🙂
…and with sugar 🙂

2 Comments

  1. Fristende og fin blogg du har! 🙂 Du og Jamie Oliver utforsker engelsk matkunst for tiden! 😉 Du på bloggen og han på tv. Takk for inspirasjon! Ha en fin helg!

  2. Heisann, ja jeg og Jamie Oliver, vettu 😉 hehe. Jeg ser programmene hans på Vox om britisk mat, synes det er veldig inspirerende. I dag la jeg ut et nytt innlegg derfra 🙂
    God helg!
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.