Mørk sjokoladefondant

Her har du en skikkelig lekkerbisken! En dessert som er superenkel å lage, men som likevel imponerer gjestene (spesielt sjokoholikere, selvsagt). Bortsett fra smaken så er det beste med denne desserten at den kan lages lenge i forveien; enten oppbevarer du de ustekte fondantene i kjøleskapet opp til et døgn før du vil spise, eller putt dem i fryseren hvor de fint kan vente i et par måneder. Dette er jo også den perfekte desserten til Valentine’s Day 14. februar (eller kanskje til mor på morsdagen 12. februar..?), hvis det bare er dere to så kan du fryse de to andre til en senere anledning.
Men før jeg kommer til oppskriften er jeg bare nødt til å understreke én ting: jo bedre sjokolade du bruker, jo bedre dessert får du. Så enkelt er det.
 
Here’s a treat for you; an indulgent and extravagant dessert! It’s so easy to make, yet it will impress any dinner guest (especially chocoholics, of course). Apart from the taste, the best thing about this dessert is that it can be made up to a day in advance – just keep the uncooked fondants in the fridge until needed, or even in the freezer for a couple of months. It’s also perfect for Valentine’s Day; if it’s only the two of you just freeze the remaining two desserts for another time.
I have to emphasize, though, that the better the chocolate, the better the dessert. Simple as that.
Du trenger:
(4 porsjoner)
50 g smør, + litt ekstra til smøring av formene
litt kakaopulver, til formene
50 g mørk sjokolade, fortrinnsvis av god kvalitet
1 egg + en eggeplomme
50 g sukker
50 g hvetemel
4 små ramekin-former eller andre små former som tåler 180 C
 
Smør formene innvendig og dryss litt kakaopulver.
Smelt sjokoladen sammen med 50g smør, rør så du får en jevn blanding.
Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle, visp med en håndmixer til det er lyst og luftig.
Vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott el.l, og sikt deretter melet over og vend inn dette også.
Fordel “røren” mellom de fire formene.
Stekes i ovnen i 10 minutter på 180 C, men hvis du lager dem på forhånd så kan de ustekte fondantene dekkes til med plastfolie og settes i kjøleskapet i opptil 1 døgn. De kan også fryses, men trenger da ca 13-14 minutter dersom de stekes fra frossen tilstand.
Servér fordantene som de er rett fra ovnen, eventuelt med litt iskrem og/eller friske bær eller frukt.
 
 
You’ll need:
(4 servings)
50 grams butter, + extra for greasing
a little cocoa powder, for dusting
50 grams good quality dark chocolate
1 egg + 1 egg yolk
50 grams sugar
50 grams plain flour
4 small ramekins or other small oven proof dishes
 
Grease the insides of the ramekins, then sprinkle the cocoa powder inside to coat.
Melt the chocolate with the 50g butter, stir until smooth.
In a bowl, whisk the egg, the egg yolk and the sugar until pale and fluffy.
Fold in the chocolate mixture, then sift in the flour and fold that in as well.
Divide equally among the ramekins.
Bake in a 180 C oven for 10 minutes, or if you’re making these ahead just cover with cling film and put the uncooked fondants in the fridge for up to one day. (Or freeze, but if you are baking from frozen they’ll need 13-14 minutes in the oven.)
Serve the fondants as they are, straight from the oven, and perhaps with some ice cream and/or fresh fruit or berries.
 
 
Klare for ovnen:
Ready to go into the oven:
Yum!
(Inspiration: Delicious magazine, Feb 2012.)

9 Comments

  1. det så utrolig godt ut! Nam nam!

  2. Takk, Becca, det kan jeg love deg at det er også 😉
    God helg 🙂
    Maria

  3. Maria, did you have any trouble getting these ‘just right’ within – not overcooked in other words? I suppose if worried, it’s better to go with under rather than over done. They’d continue cooking for a little after they come from the oven wouldn’t they? Gosh they look good!

  4. Thanks, Coby! Actually I did have a little trouble; the original recipe suggested 12 minutes and in my opinion they were overdone.. So another try, 10 minutes this time, and they came out perfect 😛
    Maria

  5. Choklad, vad glad jag blir när jag bara tänker på den

  6. Søndag og dessert passer godt sammen… og disse tror jeg bestemt vil falle i smak her i huset!
    Ha en god søndag!

  7. Pralin – der har vi noe gemensamt 😉

    Hanne – håper det ble bra, og at dere også hadde en god søndag 🙂

  8. namnam! prøvde ut oppskriften idag. ble desverre litt for godt stekt, men smaken var enda god 🙂

  9. Hei Steph, ovner varierer og det kommer kanskje også litt an på om fondant-røren har stått i kjøleskapet før steking. Men trekk fra et minutt eller to neste gang så håper jeg de blir “bløtere” da 🙂
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.