Squashsuppe med sitron og basilikum

Vi har nok suppe til middag en gang i uken nå i denne årstiden, og siden guttene ikke er så begeistret for suppe med biter av ting og tang så havner nær sagt alle i blenderen. Men det er jo en super måte å få i dem litt grønnsaker på, og selv om den med flaskegresskar er favoritten så må det jo varieres littegrann.
Helst vil de også ha maisbrød ved siden av, og siden både mannen og jeg også elsker det så blir det ofte servert ved siden av når vi har suppe til middag, –med et anstendig lag smør på 😉 (Oppskriften på maisbrød finner du her.)
Du trenger:
(3-4 porsjoner)
4 vårløk, hakket (i skiver)
ca 750 g squash (2 ganske store), skåret i tynne skiver
1/2 sitron, skall og saft
liten håndfull basilikumblader + noen ekstra til pynt
olivenolje
ca 3/4 til 1 liter grønnsaks- eller kyllingkraft, varm
en liten skvett (mat)fløte
 
Ha vårløk, skivet squash, revet skall av 1/2 sitron og basilikumblader i en stor kasserolle og skvett over litt olivenolje.
La dette stå og “steke” på lav/middels varme i ca 40 minutter, rør litt med jevne mellomrom underveis. Det er denne langsomme stekingen som gjør at man får mest mulig smak av squash’en, og sødmen fra den får tid til å “komme ut”.
Skru opp plata, tøm kraften over i kasserollen og kok opp. 
Ha alt over i en blender og kjør den til du har en jevn og fin suppe. Tøm over i kasserollen igjen og kok opp igjen så du er sikker på at suppa er skikkelig varm. 
Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og ha i mer kraft/vann dersom du synes den er for tykk. Du kan også røre inn litt fløte dersom du ønsker en fyldigere og mildere smak.
Ha over i suppeboller/skåler, ringle gjerne over litt fløte og også evt litt god olivenolje, og pynt med noen friske basilikumblader om du vil. 
Servér med maisbrød eller annet godt brød.
 
Enjoy!

-Maria

English
You’ll need:
(3-4 servings)
4 spring onions, chopped/sliced
about 750 grams courgettes (zucchini), thinly sliced
olive oil
1/2 lemon
small handful basil leaves + extra for garnish
750 ml to 1 litre vegetable or chicken stock, hot
a little (single) cream
 
Place the spring onion, sliced squash, grated zest of 1/2 the lemon and basil leaves into a large pan, turn the heat to medium and add a good splash of olive oil. 
Leave to cook for 40 minutes, low/medium heat, stirring every now and again.
This slow cooking of the the courgettes is the key to amazing flavour, and the sweetness has enough time to be “released”.
Turn up the heat, pour in the stock and bring to the boil.
Pour the soup into a blender and whizz until the soup is smooth and silky. Pour back into the pan and bring to the boil again to make sure it’s piping hot.
Season to taste with salt, pepper and the lemon juice, and add more stock or water if you think it’s too thick. You can also add some cream if you’d like a creamier, milder taste. 
Ladle into bowls, drizzle over some cream and perhaps some olive oil, and garnish with a few basil leaves. Serve with cornbread or other good bread.

10 Comments

  1. I especially like how light it is! Lovely pictures too! Thank you for sharing! 🙂

  2. Thank you so much, Marie! 🙂

  3. Nam- ser kjempe godt ut 🙂

  4. Takk for det, Elin! 🙂

  5. Ser kjempegodt ut! Me har fast suppedag på mandag, skal teste ut denne!

  6. Høres bra ut, Ellen! Denne er veldig “lett”, men samtidig ganske mettende 🙂
    Maria

  7. Lagde denne i går. Ble supergod! Hadde kun frisk timian, men det ga også en deilig smak. Sprøstekt bacon på toppen anbefales for en esktra dimensjon til retten. Takk for oppskriften!

  8. Så bra! Kan godt tenke meg at sprøstekt bacon gjorde seg på toppen 😛
    Maria

  9. Denne ble supergod! Min nye suppefavoritt! Overrasket over hvor mettende den var. Takk for oppskriften:-D

  10. Hei Kitchn Queen, så utrolig bra at den falt i smak! Vi ble også overrasket over hvor mette vi ble av så “lette” ingredienser, og det er jo bare en bonus utover den gode smaken 😀
    Ha en fin uke!
    Maria

Write a comment

Your email address will not be published.