(Scroll for English.)
Jeg har fått noen forespørslet om å legge ut oppskriften til Yorkshire puddings, så her kommer den. I det siste har jeg brukt oppskriften fra kursheftet mitt fra da jeg var på Great British Cookery kurs i Oxford, så det er den jeg har tatt utgangspukt i her. I England er disse fast tilbehør til søndagssteken, men de passer forsåvidt godt til «alt»… Jeg liker dem også godt til dessert (surprise!) med stuede epler, syltetøy, eller med pisket krem eller iskrem med litt sirup på.. mmmm.
Du trenger:
(til et 12-hulls muffinsbrett, eller en liten langpanne (ca 20×30 cm)
-100 g hvetemel
-1 ts bakepulver
-2 egg (så ferske som mulig)
-2 1/2 dl melk
-salt og pepper
-ca 2 ts Delfiafett (eller vegetabilsk fett som tåler høy varme)
Sikt mel og bakepulver over i en bolle sammen med litt salt og pepper.
Ha i eggene og litt av melken, rør godt med en vanlig visp.
Tilsett litt mer av melken, men hold tilbake ca halvparten.
Visp videre i et par minutter, sett så røren til side i minimum 20 minutter.
I mellomtiden setter du ovnen på 220 C og gjør klar et muffinsbrett eller en liten langpanne; dvs fordel litt Delfiafett i hver fordypning, eller ha det i formen om du bruker det.
Når ovnen er varm, sett inn brettet/formen. Der må den stå til fettet er rykende varmt.
Når du er klar til å steke, tøm resten av melken over i bollen og visp den raskt inn.
Ta ut det rykende varme brettet (eller formen) og fordel røren i fordypningene, de burde ikke bli mer enn halvfulle.
Sett i ovnen med én gang og stek i ca 15-18 minutter om du lager yorkies i muffinsbrett, ca 20-25 minutter om du lager i stor form.
Når du ser at de har hevet seg skikkelig der inne kan du skr ned varmen til 200 C.
Serveres som tilbehør til søndagssteken, til gryterette, eller til nesten hva som helst. Smaker også nydelig med søtt tilbehør, f.eks stuede epler med sukker og kanel, is, syltetøy.. you name it.
(for a 12 hole muffin tin, or small roasting tin, approx 20×30 cm)
100 grams plain flour
1 tsp baking powder
2 eggs (as fresh as possible)
250 ml milksalt and pepper
about 2 tsp beef dripping, or vegetable fat with a high smoking point
Add the eggs and some of the milk and work the mixture together with a whisk.
Add some more of the milk, but hold back about half for later.
When you can see that they are well risen, reduce the oven temperature to 200 C.
Serve as an accompaniment to the Sunday roast, the stew, or anything you like. Yorkies are also lovely as a sweet treat; serve with some stewed apples, ice cream, jam.. you name it.
They look lovely Maria! I love Yorkies!
They’re just begging to be filled with blueberries and eaten with yoghurt. Thanks for posting this lovely recipe! 🙂
Thanks, Anna! 🙂
Marie – yoghurt and blueberries sound lovely! Will try that next time 😉