Lilla sjokoladeformkake(Purple chocolate loaf cake)

Jeg ser jo at denne ikke er lilla, men den har en lilla ingrediens så derav navnet. Rødbeter kan brukes til så mangt, og de kan tilføre en kake både sødme og saftighet. I tillegg betyr det at jeg kan få lurt i barna en (ørliten) ekstra enhet med grønnsaker, og det er jo alltid en bonus 😉

I know, the cake isn’t purple, but it has a purple ingredient which gives it its name. Beets are so versatile, and in the cake world they can add both sweetness and moisture. This also means that I can “trick” the children into an extra (small) unit of veggies, and that’s always a bonus 😉
Du trenger:
175 g rødbeter, kokt eller bakt, uten skall (hvis du trenger nærmere instruksjoner, se her)
200 g hvetemel
100 g kakaopulver
2 ts bakepulver
250 g sukker
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 dl solsikkeolje
100 g mørk sjokolade, hakket
en brødform, ca 1 liter

You’ll need:
175 grams beetroot, cooked and peeled (if you need further instructions, look here)
200 grams plain flour
100 grams cocoa powder
2 tsp baking powder
250 grams sugar
3 eggs
2 tsp vanilla extract
200 ml sunflower oil
100 grams 
loaf tin, about 1 litre/900g
Sett ovnen på 180 C, kle brødformen med bakepapir.
Skjær rødbeten(e) i biter og ha i en food processor, kjør maskinen til du har en puré.
Ha i mel, kakao, bakepulver, sukker, egg og vanilje og kjør igjen til alt er blandet inn.
Nå heller du i oljen, litt om gangen, mens maskinen kjører.
Rør inn hakket sjokolade med en slikkepott, deretter skrap røren over i formen.

Preheat the oven to 180 C, line the loaf tin with baking paper.
Roughly chop the cooked beetroot, then put into the bowl of a food processor and whizz until puréed.
Add the flour, cocoa powder, baking powder, sugar, eggs and vanilla and whizz until everything is incorporated.
Now pour the oil down the funnel, little by little, with the motor still running.
Stir in the chopped chocolate with a spatula, then scrape the batter into the loaf tin.
Sett formen i ovnen i ca 1 time.
La kaken være i formen noen minutter før du tar den ut og flytter den over på en rist til avkjøling.
Skjær i skiver og servér 🙂 En skive toppet med litt iskrem (eller pisket krem) og en skje hjemmelaget syltetøy blir en nydelig dessert!

Bake in the oven for about 1 hour.
Leave to cool in the tin for a few minutes before transferring to a wire rack.
Slice and serve 🙂 You could serve these as dessert – just top each slice with a scoop of ice cream (or whipped cream) and a spoonful of home made jam – a delicious end to any meal!
Det vi ikke spiste samme dag frøs jeg ned i skiver, bare legg en bit matpapir mellom hver skive så er det lett å ta ut akkurat så mange eller så få du vil, eller om du bare vil ha en skive til kaffen 😉

I froze what was left of the loaf, just slice it and place a piece of baking paper in between each slice. In this way you can easily thaw just as many or as few as you like 😉

(Inspiration: Good Food Magazine, 2008.)



4 Comments

  1. Mmm..den så god ut:)
    Håper du har en fin start på den nye uken:)

  2. Takk, og i like måte, Tommensgirl 😉

  3. Jeg liker rødbeter jeg, og den kaka så jo bare utrolig saftig og god ut 😀

    Klem Karianne

  4. Takk for det, Karianne!

Write a comment

Your email address will not be published.