Spicy kikert-snacks

(Scroll for English.)

Helgen står for døren! Her er en litt annerledes snack som passer ypperlig sammen med et glass før maten. Eller når du bare er fysen på noe salt og spicy, og du jobber hardt med selvdispilinen for ikke å åpne potetgullposen… Kikerter inneholder lite fett og mye protein, og når de får denne behandingen så blir de minst like gode som nøtter! – Og når det er sagt; er dere flere enn 2-3 stykker så vil jeg anbefale å lage dobbel porsjon.

Du trenger:
400 g kikerter (1 boks), skyllet, avrent og tørket i et kjøkkenhåndkle
1 ts vegetabilsk olje, f.eks solsikkeolje
2 ts chillipulver
1 ts paprikapulver
flaksalt

Sett ovnen på 200 C.
Ha kikertene over i en bolle sammen med veg. olje, chillipulver og paprikapulver, bland godt. 
Bre dem deretter utover et bakepapirkledd stekebrett eller langpanne.
Settes i ovnen i ca 20-25 minutter, hold et øye så de ikke brennes.
Avkjøl kikertene litt før du har dem over i en skål el.l. og dryss over havsalt før servering.

ENGLISH
Here’s a special snack for you, and I have to say it works very well with a pre-dinner drink. Or maybe when you’re craving something spicy and salty but you’re trying hard not to open that bag of crisps… Chickpeas are naturally low in fat and high in protein, and when they’re given the treatment shown below – they are just as good as any bag of nuts! That being said; if you’re any more than 2-3 people, I highly recommend you to double the amounts.

You’ll need:
400 grams chickpeas (1 can), rinsed, drained and dried
1 tsp vegetable oil, such as sunflower oil
2 tsp chilli powder
1 tsp paprika powder
sea salt

Preheat oven to 200 C.
Place the chickpeas into a bowl with the oil, chilli powder and paprika powder, mix until they are all covered in the spices.
Transfer to a baking tray lined with baking paper, spread out and bake for about 20-25 minutes. 
Cool slightly and transfer to a little bowl, sprinkle with some sea salt before serving.

9 Comments

  1. Ser fantastisk godt ut! Jeg fikk lyst til å lage disse med en gang 🙂
    Hva slags chilipulver bruker du (merke)? Jeg har to typer i skapet. En boks som er ganske hot og en type som er et blandingskrydder og som ikke er så hot.

  2. Hei Ann C! Jeg brukte chillipulver av merket Hindu denne gangen. Hvis du har en type som ikke er så hot så kan du evt. bruke 3 ts av denne, istedet for å bruke 2 ts hot chillipulver og 2 ts paprika 🙂 Men dette kan du jo justere og mixe som det passer deg, noen vil ha det veldig hot, noen liker snacksen sin litt mildere.
    Riktig god helg!
    Maria

  3. Takk for kjapt svar Maria! Det er lett å ødelegge en rett med for hot chilipulver, så jeg tror jeg evt. prøver den milde sorten.
    God helg!

  4. Anonymous

    Så enkelt, så smart.

  5. Mmm, dette satt jeg og kikket på når jeg lagde indisk for en uke siden – ser kjempegodt ut! Godt alternativ til chips en lørdagskveld 🙂

  6. Helt enig 😉

  7. Mmmm, jeg klarer ikke å stoppe å spise disse! Ladning nummer to står i ovnen nå 😀

    Jeg brukte Hindu chilipulver (meksikansk) og det ble akkurat passe sterkt.
    Og så blandet jeg saltet inn sammen med de andre krydderne før steking. Da får man saltet til å sitte fast, og det er er lett å smake seg fram til riktig saltmengde 🙂

  8. Anonymous

    Skal disse bli sprø?

  9. Hei, ja de blir sprø. Bare husk å skyll og tørk kikertene først.
    Maria 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.