Bringebærmuffins med pinjekjerner (Raspberry and pine nut muffins)

Litt baking blir det selv om det er januar og alle rundt meg skal være så sunne. Men med sammalt mel, pinjekjerner og bringebær er kanskje ikke disse muffinsene de slemmeste godsakene på bloggen heller… Det er en ganske mettende muffin som du f.eks. kan fryse ned stykkvis for å ha som nødsfrokost til travle morgener, ellers fungerer de også bra som turmat eller som et lite mellommåltid. 
 
Even though it’s January and everyone around me seems to be very health focused, I continue to nurture my love for baking. But these muffins include wholemeal, pine nuts and raspberries, hence I don’t think they’re the worst thing you can find on my blog. They’re quite filling and you can freeze them for future emergency on-the-go breakfasts for busy mornings, or bring them to trips or eat as a midday snack.
Du trenger:
200 g hvetemel
175 g fin sammalt hvete
2 ts bakepulver
1 ts natron
175 g sukker
100 g smør, smeltet
3 ss melk
2 egg
3 dl (1 beger) rømme eller crème fraîche
60 g pinjekjerner
ca 200 g bringebær, gjerne frosne
et muffinsbrett og 12 papirformer
 
You’ll need:
200 grams plain flour
175 grams wholemeal flour
2 tsp baking powder
1 tsp bicarbonate of soda
175 grams sugar
100 grams butter, melted
3 tbsp milk
2 eggs
300 ml sour cream or crème fraîche
60 grams pine nuts
about 200 grams raspberries, frozen or fresh
a 12-hole muffin tray and 12 paper cases
Sett ovnen på 180 C.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og natron over i en bolle, rør inn sukkeret og halvparten av pinjekjernene.
Rør sammen smeltet smør, melk, egg og rømme i en bolle eller stor mugge.
Tøm det våte ingrediensene over de tørre og bland det sammen, ikke rør mer enn nødvendig.
Forsiktig vend inn bringebærene, prøv å ikke knus dem i røren.
Fordel røren i de 12 formene, de kan fylles nesten helt opp til kanten. Dryss over resten av pinjekjernene.
Stekes i ovnen i ca 25 minutter, avkjøles på rist.
 
Preheat oven to 180 C.
Sift together the flour, baking powder and bicarb into a bowl, stir in the sugar and half the pine nuts.
In another bowl or a large jug, stir together the melted butter, the milk, eggs and sour cream.
Pour the wet ingredients into the dry, then stir until just combined. Do not overmix.
Carefully fold in the raspberries, try not to crush them as you do so.
Divide the batter between the 12 muffin cases, they’ll be more or less full. Sprinkle over the rest of the pine nuts.
Bake in the oven for about 25 minutes, transfer to a wire rack to cool.
Nyt dem med en kopp te eller kaffe 🙂
 
Enjoy with a nice cup of tea or coffee 🙂

4 Comments

  1. Maria, they’re practically a health food! ;-))

  2. You’re so right, Anna 😉

  3. Nydelige oppskrifter du har. Sitte å nyte grovbrødet ditt nå. Mmmm

  4. Takk for hyggelig kommentar, Anne Beth! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.