Christmas Rocky Road

NÅ er julen her! Ingen vei tilbake! Denne julaftens formiddag er stemningen helt elektrisk her hjemme, Edvin (3) og Oliver (6) er temmelig gira selv om vi har prøvd å ikke kjøre opp forventningene til et urealistisk nivå. Nissen har allerede vært her og guttene leker og spiser fornøyd på det han hadde med seg 😉 
Håper dere alle nå har alt på stell og kan nyte juledagene sammen med venner og familie 🙂
Dagens søtsak lages uten stekeovn og er rask å røre sammen om du skulle slippe opp for søtsaker i julen 😉 Oppskriften så jeg først i boken Nigella Christmas, men jeg har endret den endel siden første forsøk. 
Så gjenstår det bare å si: RIKTIG GOD JUL!!! 
Du trenger:
200g mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold
200 g melkesjokolade
100 g smør
3 ss lys sirup
200 g amaretti-kjeks (Italienske mandelkjeks. Finner du ikke disse kan du bruke f.eks Digestive og ha i et par dråper mandelessens om du vil)
200 g paranøtter
150 g cocktailbær
125 g mini marshmallows
litt melis, til pynt
 
Gjør klar en form med bakepapir, ca 20×30 cm. (Størrelsen på formen er ikke så veldig viktig her egentlig siden kaken ikke skal stekes i ovnen, men jo større form, jo flatere Rocky road-biter.)
Hakk opp sjokoladen (både mørk og lys) og ha den over i en tykkbunnet kjele sammen med smør og sirup. La dette smelte forsiktig på lav varme.
Ha kjeksene i en brødpose og bank den lett med hendene eller en kjelve; hensikten er at du skal knuse kjeksene, men det skal fotsatt være biter (ikke bare «støv»).
Grovhakk paranøttene.
Rør rundt i den smeltede sjokoladeblandingen og skru av plata. 
Ha oppi knuste kjeks, nøtter, cocktailbær og mini marshmallows. Rør til alt er godt blandet.
Ha alt over i den bakepapirkledde formen og trykk det utover i et så jevnt lag du kan.
Settes kaldt til blandingen er stivnet, ca et par timer i kjøleskapet.
Skjær opp i passende biter, gjerne lag dem små og servér som konfekt til kaffen 🙂
 

 
English

You’ll need:
200 grams dark chocolate, 70% cocoa solids
200 grams milk chocolate
100 grams btter
3 tbsp golden syrup
200 grams crunchy amaretti biscuits (or use Digestives and two drops almond essence, if you like)
200 grams shelled Brazil nts
150 grams red glacé cherries
125 grams mini marshmallows
a little icing sugar, to decorate

Line a 20×30 cm baking tin with baking paper. (The size of the tin isn’t very important here, but a larger tin makes flatter rocky roads, do as you please.)
Chop both sorts of chocolate and put into a heavy-based pan to melt with the butter and syrup (gentle heat).
Put the biscuits into a freezer bag and bash them with your hands or a rolling pin; you want both crunchy pieces and some sandy rubble.
Roughly chop the nuts.
Stir the melted chocolate mixture and take off the heat. Add the biscuits, nuts, glacé cherries and mini marshmallows. Stir until thoroughly combined.
Tip into the lined tray, and press down to smooth the top as best you can.
Refrigerate until firm enough to cut, a couple of hours should do it.
Cut into bars, preferably quite small, and serve with coffee 🙂

2 kommentarer

  1. DIsse så kjempegode ut, de må jeg prøve! Kos dere videre med julen, Maria! Klem fra Anne

  2. Disse er en av mine absolutte favoritter, og de krever ingen baking eller steking 😉
    Klem Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *