Cookies med fudge og smak av jul (Christmas fudge cookies)



Mange sverger til sine tradisjonelle sju slag til jul. Jeg lager mange av mine «barndomskaker», men prøver alltid noen nye i tillegg. Siden jeg elsker fudge hadde jeg lyst til å prøve meg på en småkake/cookie med fudge og julekrydder, og resultatet ble ganske bra om jeg skal si det selv! Den himmelske fudgen fra Butler’s, men bruk den fudgen du vil.


Most people make their traditional cakes and cookies for Christmas, I make my childhood treats but I also always try some new recipes. I adore fudge, hence I wanted to make a cookie including fudge and some Christmassy spices. The result was quite nice, if I may say so myself. I used the heavenly Irish fudge from Butler’s, the toffee from the same producer vanished so quickly it didn’t even make it to the kitchen..

Du trenger:
(ca 20-22 stk)
200 g smør
100 g sukker
30 g kakaopulver (ca 2 ss)
175 g hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
en klype malt nellik
125 g fudge, grovhakket

50 g hvit sjokolade, smeltet 
evt. kakepynt med julemotiv/farger, til dryss

Sett ovnen på 175 C, gjør klar to stekebrett med bakepapir.


Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig, ha deretter i kakaopulver, mel, kanel, ingefær og nellik og rør det godt inn.
Lag spiseskjestore klatter av deigen og ha på bakepapiret, husk å la det være litt mellomrom mellom hver. Legg noen biter fudge i midten av hver og trykk dem lett ned.
Stekes midt i ovnen i ca 7-8 minutter.
Hvis fudgen har smeltet og «rømt» utenfor noen av cookies’ene, bruk en kniv el.l. og skyv den smeltede massen inntil kanten før den avkjøles og stivner igjen.
La den avkjøles litt på brettet før du har dem over på en rist. De er nokså skjøre, så vær litt forsiktig.




You’ll need:
(approx. 20-22 cookies)
200 grams butter
100 grams sugar
30 grams cocoa powder (about 2 tbsp)
175 grams plain flour
1 tsp ground cinnamon
1 tsp ground ginger
pinch ground cloves
125 grams fugde, roughly chopped
50 grams white chocolate, melted
Christmassy sprinkles, if you like


Preheat oven to 175 C, and line two baking trays with baking paper.
Beat the butter and sugar until light and fluffy, then add the cocoa powder, flour, cinnamon, ginger and cloves. Stir until incorporated.
Using two tablespoons, make little mounds and place onto the trays, remember to leave some space inbetween each.
Place a few pieces of fudge in the middle of each cookie and press down gently with your finger.
Bake in the preheated oven for about 7-8 minutes.
If the fudge has melted and «escaped» from some of the cookies, use a knife or so to push the escaped fudge to the edge. (Do this before it cools and sets again.)
Leave to cool on the tray for a little while before transferring to a wire rack. These cookies are quite fragile so be gentle.
Ha den smeltede hvite sjokoladen i en sprøytepose som du lager av et stykke bakepapir, klipp av en bitteliten bit av tuppen slik at du får et lite hull. Klem sjokoladen ut på cookies’ene i sikk-sakk mønster, og dryss på litt julete kakepynt, om du vil.


Put the melted white chocolate into a piping bag made from a piece of baking paper, snip off the tip to make a tiny nozzle, and squeeze it over the cooled cookies with a zig-zag motion.
Sprinkle over some christmassy sprinkles, if you like.


A fudgy taste of Christmas!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *