Kokkekurs… fortsettelsen!Nå er jeg akkurat kommet meg hjem igjen etter en travel uke ved Denman College i England. Dagene var såpass fulle at da vi var ferdige om kvelden bar det rett i seng for å lade opp til en ny fullpakket dag ved «The Cookery School». Som nevnt tidligere tok jeg et kurs som het Great British Cookery, midt i blinken for anglofile matglade, men skolen tilbyr en rekke forskjellige kurs: Smaken av jul, Thailandsk mat, Italienske desserter, Menn på kjøkkenet (!), Smaken av India, Afternoon Tea, Matfotografering, Piknik med stil, Kakedekorering… listen er lang. Kursene varer alt fra én til 3-4 dager, og kursdeltagerene kan bo på Denman. Det å komme seg dit er enkelt; en time med tog fra London til Oxford, derfra tilbyr Denman gratis taxi til Marcham hvor skolen er (ca 15 minutter). Som dere kanskje skjønner så kan jeg virkelig anbefale et opphold der borte!


I’ve just returned from a busy week at Denman College in England. I took part in a lovely course, Great British Cookery, and the days were packed from dusk till dawn. Denman offers a wide range of cookery courses, such as Taste of Christmas, Thai cooking, Italian desserts, Men in the kitchen (!), A Taste of India, Afternoon Tea, Food writing and photography, Picnics in Style, Cake Icing.. the list goes on. There are both day courses and courses that last 3-4 days, and the students can stay at Denman. It’s easy to get there, too; a one hour train ride from London to Oxford, then a 15 minute cab ride to Marcham (the college offers free cab services). As you may have understood by now: I can highly recommend a cookery course over there!
Her er et par bilder fra det flotte kurskjøkkenet; alle deltakere fikk sin egen fullt utstyrte «øy», alt var helt tipp-topp i lyse, lekre lokaler.


Here are a couple of photos from the kitchen; each student has his own fully equipped island, the facilities are new, bright and fresh .
Damene in action!


The ladies in action!

 
Det eneste bildet fra oppholdet som jeg også er med på 😉


This is the only photo I’m in 😉
Og hver gang en ny rett skulle påbegynnes var alle ingredienser ferdig målt opp og veiet – for en luksus! Dette gjør jo at alt blir veldig effektivt; ingen bortkasting av tid…


When starting a new dish we had all our ingredients measured out and weighed for us – what a luxury! Efficiency is important, no waste of time…
Ingrediensene over ble forøvrig seende slik ut etter litt blanding, røring og steking; en Bakewell terte. Jeg har laget en annen variant av denne klassikeren tidligere, den finner du her.


After some mixing, stirring and baking the tray of ingredients turned into this lovely Bakewell tart. I have previously made another variant of this classic, look here.
Dette var lunchen min en av dagene: Cullen Skink, en skotsk suppe med bl.a. potet og røkt kolje. en av favorittene av alt vi laget!

This was my lunch one of the days at the course; Cullen Skink – a Scottish soup consisting of (amongst other things) potato and smoked haddock. One of my favourite dishes from the course.
Og her har vi mitt forsøk på å lage Yorkshire Puddings, en slags pannekake man steker i ovnen og serverer til søndagssteken. Den kan også lages til dessert og spises med f.eks stuede eplebiter, sirup og fløte, eller bare litt sukker. Nam!


And here are my Yorkshire Puddings; lovely with the Sunday roast, but just as nice as a dessert with some stewed apples, some golden syrup and cream, or with just a sprinkling of sugar. Yum!


Og her er sjefen for avdelingen (Cookery school); kokken Peter Lien, sammen med læreren vår Lindy Wildsmith. Lindy har publisert flere kokebøker, bl.a denne om graving og andre typer preservering av mat, og denne om syltetøy, geléer, m.m., og denne om italiensk mat og denne med den fristende tittelen Sunny Days and Easy Living.


The head of the cookery school, chef Peter Lien, with our tutor Lindy Wildsmith. Lindy has published several cookbooks, such as this one on curing, this one on preserving (jams, jellies), this one on Italian food and this book with the tempting title Sunny Days and Easy Living.


Håper jeg får muligheten til å dra til Denman igjen for å ta et kurs til, takk til alle som tok så varmt mot meg og for fire minneverdige dager!
Snart er jeg i gang igjen med blogging om deilige ting å lage i adventstiden, håper vi sees 🙂


I hope I’ll be able to go back to Denman for another course, thank you everyone for the very warm welcome, and for four days to remember!
Soon I’ll be back to blogging about some delicious things to make and eat in December, hope to see you 😉 

8 kommentarer

 1. Det ser jo bare så fint ut, er overnatting på stedet dyrt eller?

 2. Hei Wilhelmine, det varierer litt etter hvor mange netter, men slik som pund-kursen er nå er det slett ikke ille. Man får en pakkepris på kurs+rom, og for dette kurset betalte jeg ca 3800,- for tre netter i eget rom og kurs i 4 dager, med fullpensjon. I Norge får man jo ikke så mye mer enn de tre nettene på hotell for samme sum… Tar man kortere kurs blir det selvsagt billigere også.
  Maria 🙂

 3. Ser aldeles fabelaktig ut, korleis kom du på ideen om å reise på dette? Klem!

 4. Hei Ellen, jeg så en anmeldelse av stedet i et engelsk matmagasin og derfra gikk det strake veien til internett for å sjekke ut kurs 🙂

 5. Sounds like you had a great time Maria!
  Your Yorkies look top class! ;-))

 6. Thanks Anna! 🙂

 7. Hei Maria! Kurset virket veldig spennende, og så mange deilige engelske retter dere fikk brynet dere på! Jeg synes suppen med poteter og røkt kolje hørtes aldeles fortreffelig ut – er det noe mulighet for at du kan legge ut oppskriften av den? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *