Chai Latte Cupcakes

Jeg har visst en tendens til å lage spiselige ting av kjente drikker… Gin & Tonic sorbet, Mojito sorbet, Mocca cupcakes, Cappuccino kake og Cappuccino whoopie pies, Bloody Mary hamburger… Her kommer neste i rekken. Jeg har en nabo og god venninne som elsker Chai latte, så dermed ble det Chai latte cupcakes denne gangen. Valgte også å julepynte noen av dem, syns de ble ganske fine! Chai er jo en te som har jo flere «julekrydder» i seg, som f.eks kanel og ingefær.
Du trenger:
(12 store eller 18 små/middels)
225 g smør, mykt/romtemperert
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss chai teblader, knuste (fra ca 3 teposer)
4 egg
1 dl melk

Glasur:
200 g sjokolade
200 g smør, mykt/romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt (eller bruk essens eller vaniljesukker)
200 g melis, siktet
evt. fondant eller annen pynt du måtte ønske

 

 

Sett ovnen på 180 C, gjør klar et (eller to) muffinsbrett med papirformer.
Pisk smør og sukker skikkelig lyst og luftig, ca 5 minutter med en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin.

 

Ha i eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert.
Sikt over melet, bakepulveret og Chai-teen og mix til alt er godt blandet. (Hvis tebladene du bruker ikke er helt finmalte, knus dem litt ekstra i en morter el.l.)
Ha i melken og mix til den er akkurat blandet inn.
Fordel røren over i formene, jeg bruker en iskremskje siden jeg synes mengden da blir akkurat passe (jeg fikk 18 cupcakes med størrelsen på disse formene du ser på bildet).

 

Jeg fikk litt julestemning der jeg sto og holdt på med dette, hihi. Bare en drøy uke til første advent så da er det vel greit 😉

 

P.S: de julepyntede kakene havnet i fryseren, altså.. Selv for en juleelskende person som meg så er det kanskje litt i tidligste laget, men de skal fortæres i borettslagets «julegateåpning» neste helg 😀


25 kommentarer

  1. Yummy!!!! Im going to try these out!

  2. Yes Lisa, please do 😀

  3. mmm så veldig gode og julete ut, men kan man fryse de ferdig pyntet?

  4. Hei Solveig, de blir nok ikke helt det samme etter å ha vært fryst, men det hender at jeg gjør det likevel. Frostingen blir nok litt «tørrere», så hvis du vil ha dem på sitt aller beste burde du fryse dem før du har på frosting/pynt. Jeg skal servere disse ute i kulda på lørdag, og har ikke mulighet til å lage dem samme dag, så tar sjansen 😉

  5. Bra blogg, Maria!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  6. Maria, they’re so pretty! I can’t wait to make some Christmassy cupcakes!!

  7. Magne – hjertelig, hjertelig takk!!

    Anna – I’ll keep an eye on your blog;-)

  8. Så søte de var, med julepynt 😀
    DU er veldig flink, inspirasjon : )
    Flott blogg !
    elisesbakery.blogspot.com

  9. Takk for det, Elise! 🙂

  10. Nam disse så veldig gode ut, og koselig julete:D
    Jeg oppdaget bloggen din i dag, og har «bladd» litt her 😉
    Masse fine oppskrifter og inspirasjon, kommer til å følge med her 🙂

    Ha en fortsatt fin kveld!

    Hilsen Kine.

  11. Gratulerer med helgens anbefaling på VG nett, flott blogg du har, må nok prøve ut noe av dette 🙂
    Har jo fått bloggadressen din tidligere, fra moren din, som er min arbeidskolega.

    Hilsen Morten, Eidskog U.skole

  12. KJempe fine 🙂

  13. Kine – tusen takk for det, håper du titter innom igjen 🙂

    Morten – så hyggelig å få kompliment av en kokk, takk for det! Mamma nevner deg ofte når hun snakker om noe godt hun har spist eller hørt om…

    Nina – takk:-)

  14. Utrolig fine – og dessuten så det veldig godt ut. 🙂

  15. Tusen takk for det, Ina!

  16. Anonymous

    hvor har du fått tak i de fine formene til å lage bladene etc med?

  17. Hei, formen til kristtornbladene kjøpte jeg i London, men nettbutikken http://www.kakeboksen.no har akkurat den samme 🙂
    Maria

  18. Anonymous

    Hei, jeg skulle bestille ting fra kakeboksen men rabattkoden din virket ikke…???

  19. Hei, du må være logget inn på kakeboksen.no når du handler/skriver inn koden, da går det. Du må uansett registrere deg for å bestille, så bare gjør det først så trekkes 10%. Prøvde akkurat nå en gang uten å logge på med kundenavn/passord, det gikk ikke, så logget jeg på og da ble rabatten trukket fra 🙂 Håper det ordner seg nå, hvis ikke ta kontakt med meg igjen eller med kakeboksens kundeservice direkte 🙂
    Maria

  20. Anonymous

    btw Chai betyr vel te, så blir litt morsomt når du skiver at det er en type te;) vi nordmenn har ikke skjønt det der enda. Asiater leer jo av oss når vi sier vi skal ha chai te. hihi

  21. Hei, ja for oss her oppe er jo Chai ensbetydende med en spesiell blanding teblader/krydder. Det er litt på samme måte når utlendinger sier at brunost er brunost, mens vi nordmenn jo vet at det finnes mange varianter innenfor samme navn 🙂
    Maria

  22. Anonymous

    Veldig gode var de 🙂 fin blogg! Hilsen naboen Karina

  23. Takk for at du kom, Karina 😉
    Maria

  24. Har du forslag til andre sjokoladealternativer til Valhrona? Jeg bestilte en plate hos Gourmetpikene men det er jo for lite ifølge oppskriften. 😛 Nå er sjokoladen utsolgt også…

  25. Jeg liker godt sjokolade fra Lindt, den har de også mange steder, f.eks Meny-kjeden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *