Denne nydelige kaken er så utrolig god, særlig nå i disse kalde høstdagene. Kombinasjonen eple og blåbær er en «match made in heaven», og når vi spiste denne helt nystekt og fortsatt varm spurte mannen om en tredje bit… Siden det var midt i uka sa jeg nei, hehe, et sted må jo skigarden stå selv hos oss i Familien Søtmoms. Resten ble fryst ned til en senere anledning, eller til en dag hvor tre kakebiter per person er litt mer politisk korrekt 😉
Du trenger:
125 g smør, kjøleskapskaldt, skåret i terninger
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
175 g sukker
2 store egg
2 epler, skrellet (kjernehus fjernes) og skåret i tynne skiver
ca 100 g blåbær (frosne går fint)
2 ss aprikossyltetøy
Sett ovnen på 180 C.
Kle en liten brødform (ca 1 liter) med bakepapir, evt. smør kortsidene som ikke blir dekket av papiret.
Sikt hvetemel og bakepulver og ha over i en food processor sammen med smøret. Kjør maskinen til blandingen minner om brødsmuler.
Ha i sukker og egg og kjør igjen til blandingen kommer sammen til en tykk, jevn røre.
Ha halvparten av denne over i bunnen av formen, bre den utover med baksiden av en skje el.l.
Legg halvparten av epleskivene over og fordel halvparten av blåbærene over eplene.
Ha i resten av røren, jevn til overflaten så godt det går og fordel deretter resten av epleskivene og blåbærene.
Sett i ovnen i ca 1 time, eller til den er gjennomstekt (sjekk med en kakepinne el.l. i midten).
Varm aprikossyltetøyet litt i microen (eller i en liten kasserolle) og pensle dette over toppen av kaken (dette for å få en bank, fin overflate).
La den få stå i formen i 10-15 minutter før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret og setter den på en rist til avkjøling.
Serveres mens den fortsatt er litt varm, da er den aller best 🙂